Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες στα βουνά Σινιάρ για τους Γιαζίντι

Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες στα βουνά Σινιάρ για τους Γιαζίντι

Απίθανη μια επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων μελών της θρησκευτικής μειονότητας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο



Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες στα βουνά Σινιάρ για τους Γιαζίντι
Μια ομάδα αμερικανών η οποία αποτελείται από στρατιωτικό προσωπικό καθώς και από στελέχη της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη έφτασε την Τετάρτη στα βουνά Σινιάρ του βόρειου Ιράκ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να βρει τρόπους απομάκρυνσης από την περιοχή του άμαχου πληθυσμού, όπως δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, 20 αμερικανοί κομάντο μέλη των «Πράσινων Μπερέ», βρέθηκαν σε αυτή την αναγνωριστική αποστολή στα βουνά Σινιάρ στο βόρειο Ιράκ, για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες Γιαζίντι.

Όμως, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, μια αμερικανική αποστολή για την απομάκρυνση από τα ιρακινά βουνά των Γιαζίντι είναι πλέον απίθανο να διεξαχθεί.

Με βάση την επιτόπια αυτοψία που έκαναν τα μέλη της στρατιωτικής τους αποστολής, οι αμερικανοί εκτιμούν ότι η προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής είναι «πολύ λιγότερο πιθανή» και πως οι εγκλωβισμένοι της μειονότητας των Γιαζίντι ζουν σε «καλύτερες συνθήκες» από ότι αναμενόταν.

Κλείσιμο
«Η ομάδα εκτίμησε ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι Γιαζίντι στα βουνά Σινιάρ από ότι φοβόμασταν προηγουμένως ότι θα υπήρχαν», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

«Οι Γιαζίντι που παραμένουν εκεί είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πιστεύαμε και εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό τα οποία τους έχουμε ρίξει από αέρος» συμπληρώνει η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Με βάση την εκτίμηση αυτή η διϋπηρεσιακή αποστολή εκτίμησε ότι μια αποστολή εκκένωσης της περιοχής είναι πολύ λιγότερο πιθανή», καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι πάντως ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν την ανθρωπιστική βοήθεια που απαιτείται.

Σημειώνεται ότι οι στρατιώτες, είχαν επαφές με τους κυνηγημένος από τους τζιχαντιστές πρόσφυγες και έχουν ήδη επιστρέψει στην Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης