Γάζα: Η Χαμάς χρησιμοποίησε ελληνορθόδοξη εκκλησία για να εκτοξεύσει ρουκέτες

Γάζα: Η Χαμάς χρησιμοποίησε ελληνορθόδοξη εκκλησία για να εκτοξεύσει ρουκέτες

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αλέξιου στο δίκτυο CBN - Το Τελ Αβίβ επιμένει πως από σχολεία, καταφύγια, τζαμιά και κατοικημένες περιοχές, οι άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης εξαπολύουν επίθεση κατά του Ισραήλ

Γάζα: Η Χαμάς χρησιμοποίησε ελληνορθόδοξη εκκλησία για να εκτοξεύσει ρουκέτες
 

Την ώρα που το Ισραήλ εμφανίζεται έτοιμο να συμφωνήσει υπό όρους στην παράταση της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, νέες αναφορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το… έργο της Χαμάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αλέξιου, η Χαμάς χρησιμοποιεί τζαμιά, αλλά και εκκλησίες για να εξαπολύσει επιθέσεις και να εκτοξεύσει τις ρουκέτες της προς το Ισραήλ.

Ο Τζορτζ Τόμας του δικτύου CBN συνομίλησε με τον Ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αλέξιο, ο οποίος είναι ο εξέχων Χριστιανός ηγέτης της Λωρίδας της Γάζας, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Κλείσιμο

Η απόφασή του να ανοίξει τις πύλες της εκκλησίας του σε 2.000 μουσουλμάνους, οι οποίοι επιχειρούν να διασωθούν από τις εχθροπραξίες, εξέπληξε πολλούς, αναφέρει ο δημοσιογράφος του χριστιανικού τηλεοπτικού δικτύου.

«Ο Χριστός λέει να αγαπούμε αλλήλους, τους γείτονες και τους εχθρούς μας. Καμία άλλη θρησκεία διδάσκει αυτό, πέραν του χριστιανισμού», δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος.

Αυτό που φαίνεται να τον ανησυχεί, όμως, είναι η περίοδος μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αφότου οι ρουκέτες πάψουν να εκτοξεύονται και όταν η ισραηλινή επιχείρηση ολοκληρωθεί.

«Επικρατεί οργή στον κόσμο. Είναι απαραίτητη η συγχώρεση κι η αγάπη», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος.

Επισήμανε, δε, πως δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τη Χαμάς και το Ισραήλ, αλλά θέλει να υπηρετεί τον λαό. «Είμαστε μαθητές του Ιησού και πρέπει να μοιράζουμε την αγάπη άνευ όρων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, συνόδευσε το τηλεοπτικό συνεργείο στο χώρο που στεγάζεται η εκκλησία και παρουσίασε τα σημεία από όπου υποστηρίζει ότι μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν ρουκέτες, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας.

Όλα αυτά, ενώ το Τελ Αβίβ επιμένει πως από σχολεία, καταφύγια, τζαμιά και κατοικημένες περιοχές, οι άνδρες της Χαμάς εξαπολύουν επίθεση κατά του Ισραήλ.

Μάλιστα, οι ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα χάρτη με σημεία, εκ των οποίων κατοικημένες περιοχές, από όπου τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης φέρονται να εκτοξεύουν πυρά.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης