Κίεβο: Τρόμος για ρωσική εισβολή και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Κίεβο: Τρόμος για ρωσική εισβολή και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συμφωνία αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ - Σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν υψωθεί ρωσικές σημαίες.

Κίεβο: Τρόμος για ρωσική εισβολή και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας
Τη στιγμή που η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία πρόκειται να επέμβει και σε άλλες ρωσόφωνες περιοχές της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συνομίλησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για την ουκρανική κρίση.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συμφωνία αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία, αλλά όχι στην Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε πως η Ρωσία θα έχει να χάσει πολλά περισσότερα από ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ από την κρίση στην Κριμαία.

Όπως είπε ο Ρούτε στο πρακτορείο Reuters η Ρωσία «έχει οικονομία που εστιάζει στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αν προστεθούν και οι κυρώσεις, τότε θα ζημιωθεί ακόμα περισσότερο η Ρωσία».

Την ίδια ώρα, στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως μπορεί να απειληθεί η περιοχή της Υπερδνειστερίας, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 1990.

Παράλληλα, αντάρτες που δεν αναγνωρίζουν τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση, δηλώνουν έτοιμοι για μάχη, ενώ ήδη σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν υψωθεί ρωσικές σημαίες.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε πως η ΕΕ είναι σύμφωνη με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία αν η κρίση κλιμακωθεί.
Επισήμανε, πάντως πως η Μόσχα θα έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την κατάσταση σε σχέση με τη Δύση.

«Κανείς δεν επιθυμεί την κλιμάκωση, αλλά αν η Ρωσία αλλάξει τα πράγματα μονομερώς, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι δε θα το αποδεχθούμε και ότι οι σχέσεις θα είναι κακές», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Πρόσθεσε, δε, πως η Ρωσία «θα έχει πολλά περισσότερα να χάσει από τη Δύση, την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης