Στο Κίεβο έφτασε ο Τζον Κέρι

Στο Κίεβο έφτασε ο Τζον Κέρι

Επισκέφθηκε το μνημείο πεσόντων - Στις αποσκευές του φέρνει οικονομική και τεχνική βοήθεια, ενώ αναμένεται η αμερικανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Κογκρέσο να εγκρίνει δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Στο Κίεβο έφτασε ο Τζον Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα το απόγευμα Τρίτης στο Κίεβο της Ουκρανίας, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις νέες αρχές της χώρας, έπειτα από την κατάληψη της περιοχής της Κριμαίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο Κέρι επισκέφθηκε το μνημείο πεσόντων στην ουκρανική πρωτεύουσα και συγκινημένος εναπόθεσε λουλούδια, στο σημείο όπου σχεδόν 100 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς και τις δυνάμεις καταστολής.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια, καθώς αναμένεται η συνεργασία της αμερικανικής κυβέρνησης με το Κογκρέσο, ώστε να εγκριθεί δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, πρόκειται η να προσφερθεί και τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία, με την αποστολή ειδικών συμβούλων ώστε να ενισχυθεί η εθνική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, αλλά και παρατηρητές ώστε να βοηθήσουν να επανέλθει η νομιμότητα για τις επερχόμενες εκλογές.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την επέμβασή της στην Κριμαία «το πιθανότερο πολύ σύντομα», σε διάστημα μερικών ημερών και όχι εβδομάδων.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης