Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση με όλμους

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση με όλμους

Σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές, πέντε όλμοι έπληξαν την πόλη Μουσάγιαμπ, 60 χλμ. νότια της ιρακινής πρωτεύουσας

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση με όλμους
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και δεκάδες ακόμη τραυματίσθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίθεσης με όλμους στα νότια της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές, πέντε όλμοι έπληξαν την πόλη Μουσάγιαμπ, 60 χλμ. νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, η οποία είναι γεμάτη καταστήματα και εστιατόρια που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου το βράδυ.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη είχε εκραγεί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην ίδια πόλη, σε μια σειρά 10 τέτοιων επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς σε όλη τη χώρα.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις και συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες από την αρχή της χρονιάς, μετά τους 6.800 που έχασαν τη ζωή τους το 2013, βάσει ενός απολογισμού του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος στηρίζεται σε στοιχεία που ανακοινώνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας του Ιράκ.

Το Ιράκ επισκέφθηκε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συζήτησε σχετικά με πωλήσεις όπλων και για τη σύγκρουση στη Συρία με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Κλείσιμο

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ, ο επικεφαλής της ιρακινής διπλωματίας Χοσιάρ Ζεμπαρί δήλωσε ότι η Ρωσία υποσχέθηκε να «επιταχύνει την διαδικασία της παράδοσης όπλων στις ιρακινές δυνάμεις οι οποίες είναι αντιμέτωπες με ανεξέλεγκτες τρομοκρατικές οργανώσεις» που δρουν στην μεθόριο της Συρίας και του Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης