Βατικανό: Εξέταση αξιωματούχων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Βατικανό: Εξέταση αξιωματούχων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Από μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας - Πρώτη φορά η Αγία Έδρα υπερασπίζεται τον εαυτό της δημόσια για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Βατικανό: Εξέταση αξιωματούχων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Επιτροπή του ΟΗΕ άρχισε την εξέταση αξιωματούχων του Βατικανού για τις χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάζι,, εκ μέρους του Βατικανού, σημείωσε ότι αντίστοιχα εγκλήματα «δεν μπορούν να έχουν καμία δικαιολόγηση και πως το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή κάθε παιδιού είναι απαραβίαστα».

Κλείσιμο
Εξάλλου, το θρησκευτικό κράτος είχε αρνηθεί μια προηγούμενη αίτηση για παροχή στοιχείων, με το αιτιολογικό ότι οι υποθέσεις πρέπει να εξετάζονται στις χώρες όπου συμβαίνουν.
Είχε κατηγορηθεί μάλιστα ότι δίνει μη αρμόζουσα απάντηση στις κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά που η Αγία Έδρα υπερασπίζεται τον εαυτό της δημόσια για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, θύματα σημειώνουν ότι ευελπιστούν η ακρόαση της επιτροπής του ΟΗΕ, η οποία μεταδίδεται ζωντανά, να δώσει ένα τέλος στο «εκκλησιαστικό απόρρητο». Ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ότι επιτροπή του Βατικανού θα αναλάβει τη μάχη με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εντός της Εκκλησίας, αναλαμβάνοντας επίσης την αρωγή στα θύματα. Περιέλαβε μάλιστα στην έννοια των εγκλημάτων κατά ανηλίκων ειδική αναφορά στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Αγία Έδρα έχει υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την επικύρωσε το 1990, ωστόσο από το 1994 μέχρι το 2012 δεν παρείχε στοιχεία για τη συμμόρφωσή του με αυτήν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης