Κίεβο: Βίαια επεισόδια σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς

Κίεβο: Βίαια επεισόδια σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους ζητώντας την άμεση παραίτηση του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Κίεβο: Βίαια επεισόδια σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς
Έκρυθμη η κατάσταση στο Κίεβο της Ουκρανίας όπου, λίγες ώρες μετά την μεγαλύτερη διαδήλωση στη χώρα από την "Πορτοκαλί Επανάσταση", πάνω από χίλιοι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο των κεντρικών κυβερνητικών κτιρίων.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν εντός του κτιρίου στο δημαρχείο του Κίεβου. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι οπαδοί της αντιπολίτευσης συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους ζητώντας την άμεση παραίτηση του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Επανάσταση, τώρα" είναι το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών που ξεχύθηκαν και σήμερα στους δρόμους, μία μέρα μετά τη μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας όπου έδωσαν το "παρών", σύμφωνα με το Reuters, περίπου 350.000 άνθρωποι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.



Η ουκρανική αντιπολίτευση καλεί το πλήθος να αρχίσει από σήμερα γενική απεργία με στόχο την υλοποίηση τριών αιτημάτων: την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και την επανάληψη της διαδικασίας προσέγγισης με την ΕΕ.

Πριν από λίγο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ολεγκ Τιανίμποχ, μιλώντας στο πλήθος των διαδηλωτών, δήλωσε ότι "από σήμερα αρχίζει η γενική απεργία".

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τους διαδηλωτές στο κέντρο της πρωτεύουσας ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.

"Μαζικές ταραχές; Η αστυνομία δεν μπορεί να μην αντιδράσει σε αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Λιβύης, της Τυνησίας; Αν υπάρξουν αιτήματα (από την αντιπολίτευση) για μαζικές ταραχές, τότε θα αντιδράσουμε", σημείωνε ο υπουργός Βιτάλι Ζαχαρτσένκο σε δηλώσεις που έκανε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Η μεγάλη χθεσινή πορεία στο Κίεβο, η μεγαλύτερη που έχει δει η ουκρανική πρωτεύουσα από την "Πορτοκαλί Επανάσταση" πριν από εννέα χρόνια, έγινε μία ημέρα μετά την καταστολή από την αστυνομία συγκέντρωσης φιλοευρωπαίων διαδηλωτών νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η οποία επιδείνωσε περαιτέρω το κλίμα που υπήρχε μετά την άρνηση του προέδρου Γιανουκόβιτς να υπογράψει την Παρασκευή μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης