Γιανουκόβιτς: Η Ουκρανία θέλει καλύτερους όρους

Γιανουκόβιτς: Η Ουκρανία θέλει καλύτερους όρους

Οι προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε στο Κίεβο από την ΕΕ ήταν ταπεινωτικές, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας

Γιανουκόβιτς: Η Ουκρανία θέλει καλύτερους όρους
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αναμείνει καλύτερους όρους προκειμένου να εξετάσει μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι οι προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε στο Κίεβο από την ΕΕ ήταν ταπεινωτικές.

Ο Γιανουκόβιτς σημείωσε ότι η ΕΕ προσέφερε βοήθεια ύψους 610 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, την οποία όμως για να λάβει το Κίεβο θα έπρεπε να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο είχε επίσης θέσει απαράδεκτους όρους.

«Δεν χρειάζεται να ταπεινωνόμαστε με αυτό τον τρόπο. Είμαστε μια σοβαρή χώρα, μια ευρωπαϊκή χώρα», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Κλείσιμο
«Όταν είναι προς το συμφέρον μας, όταν έχουμε συμφωνήσει (με την ΕΕ) σε κανονικούς όρους, (μόνο) τότε μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπογράψουμε» τη συμφωνία σύνδεσης, υπογράμμισε.

Εξάλλου ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσέφερε στη χώρα του αυτή τη συμφωνία ως «δέλεαρ» ώστε η Ουκρανία να υπογράψει ένα δάνειο με το ΔΝΤ, το οποίο θα επέβαλε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του αερίου θέρμανσης και πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ουκρανία να γίνει πιο δυνατή οικονομικά, ώστε η ζωή των ανθρώπων να βελτιωθεί, ώστε η χώρα να είναι ανταγωνιστική», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης