Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί τον κόσμο η Γιούλια Τιμοσένκο

Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί τον κόσμο η Γιούλια Τιμοσένκο

Μετά την άρνηση της ουκρανικής κυβέρνησης να υπογράψει σύμφωνο εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε, η πρώην πρωθυπουργός της χώρας μέσω επιστολής ζητά από τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους

Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί τον κόσμο η Γιούλια Τιμοσένκο

«Καλώ τον κόσμο να αντιδράσει σε αυτό, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα. Βγείτε στους δρόμους», με αυτή τη φράση η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, ζήτησε από τους συμπολίτες της να οργανώσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Έπειτα από την απόφαση να μην υπογραφεί σύμφωνο εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε, ύστερα από την οποία ακολούθησε και το «όχι» της ουκρανικής κυβέρνησης να αφεθεί ελεύθερη ώστε να ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζει, η Τιμοσένκο μέσω επιστολής προσπαθεί να κινητοποιήσει τον ουκρανικό λαό.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Σέρχιι Βλασένκο, η έγκλειστη ηγετίδα της «πορτοκαλί επανάστασης», κάλεσε τους πολίτες της χώρας της να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβερνητική απόφαση.

Εχθές, Πέμπτη, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε στην υπογραφή συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικά άλλαξε γνώμη, υπό το φόβο ότι η Ρωσία θα «τιμωρήσει» εμπορικά την Ουκρανία.

Κλείσιμο

Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, το «αύριο» της 52χρονης Τιμοσένκο παραμένει αβέβαιο, καθώς είναι πιθανό να παραταθεί η παραμονή της στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης