Ουκρανία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Κιέβου

Ουκρανία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Κιέβου

Αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ - Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να κατευθυνθούν σε κυβερνητικά κτίρια

Ουκρανία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Κιέβου
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να διακόψει τις συνομιλίες για μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και να στραφεί και πάλι προς τη Μόσχα.
 
Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Κάτω η συμμορία!", "Θέλω να ζω στην Ευρώπη" και "Η Ουκρανία είναι τμήμα της Ευρώπης" και κρατώντας σημαίες της ΕΕ χιλιάδες Ουκρανοί πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία στην πρωτεύουσα Κίεβο, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για την αναδίπλωσή του προς όφελος της Ρωσίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Γιανουκόβιτς να προχωρήσει στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας με την ΕΕ στις 29 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η συμφωνία με την ΕΕ επρόκειτο να υπογραφεί στη σύνοδο που θα γινόταν στις 28-29 Νοεμβρίου στο Βίλνιους. Η ΕΕ και ειδικά το Βερολίνο είχαν θέσει ως όρο την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, κάτι που το κοινοβούλιο της Ουκρανίας δεν έκανε δεκτό.
Κλείσιμο

Η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης του Μίκολα Αζάροφ, που αιφνιδίασε τους ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη με την απόφαση να αναστείλει τη διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας ύστερα από χρόνια διαπραγματεύσεων και να στραφεί πάλι προς τη Ρωσία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης