«Όχι» της Ουκρανίας σε εμπορική ένωση με την ΕΕ

«Όχι» της Ουκρανίας σε εμπορική ένωση με την ΕΕ

Οι φόβοι ότι η Ρωσία θα «τιμωρήσει» την Ουκρανία οδηγούν την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αλλάξει γνώμη στο παρά πέντε

«Όχι» της Ουκρανίας σε εμπορική ένωση με την ΕΕ
Η Ουκρανική κυβέρνηση έκανε στροφή 360 μοιρών στο παρά πέντε και ενώ είχε ανακοινώσει την υπογραφή συνεργασίας για εμπορική ένωση με την ΕΕ στην σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, ανακοίνωσε την διακοπή κάθε σχετικής προπαρασκευαστικής ετοιμασίας.

Με υπογραφή του πρωθυπουργού της χώρας Μίκολα Αζάφοφ η ανακοίνωση τονίζει ότι η απόφαση πάρθηκε για να εξασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια της χώρας. Στην απόφαση την οποία μεταδίδει το Reuters γίνεται λόγος για εντατικοποίηση του ενεργειακού διαλόγου με την Ρωσία, ενώ το πρακτορείο θεωρεί ότι η Ουκρανία φοβήθηκε ενδεχόμενη "τιμωρία" από τη Ρωσία σε εμπορικό επίπεδο, αν συνεργαζόταν με τους 28 της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Η απόφαση έρχεται μετά από μήνες αντιπαραθέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Ουκρανίας σε ό,τι αφορά δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, στη δικαιοσύνη και στο εκλογικό σύστημα, με κορυφή του παγόβουνου το αίτημα των Ευρωπαίων για αποφυλάκιση της πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γιούλιας Τιμοσένκο και την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης