Κίνα: Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό της Sinopec με τουλάχιστον 35 νεκρούς

Κίνα: Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό της Sinopec με τουλάχιστον 35 νεκρούς

Το ωστικό κύμα αναποδογύρισε οχήματα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές – 28.000 νεκροί από εργατικά δυστυχήματα

Κίνα: Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό της Sinopec με τουλάχιστον 35 νεκρούς
Μία ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της πόλης Τσίνγκνταο, στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 166.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σημειώθηκε έκρηξη σε έναν πετρελαιαγωγό, ενώ το ωστικό κύμα αναποδογύρισε οχήματα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οδικούς άξονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναφερθεί μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό, ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec.

Κλείσιμο
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που εργάτες προσπαθούσαν να σταματήσουν την διαρροή, όπως ανέφεραν οι αρχές στην Τσίνγκνταο, στην επαρχία Σαντόνγκ. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων, αλλά ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί διότι ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει επιβεβαιωθεί.





Ο πετρελαιαγωγός, μήκους 176 χλμ., ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec, και συνδέει το χώρο αποθήκευσης πετρελαίου σε δεξαμενές Χουανγκντάο, στην Τσίνγκνταο, με την κοντινή πόλη Ουάιφανγκ.

Ο αγωγός αυτός τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του Αυγούστου και είχε κατασκευαστεί με κόστος 1,3 δισεκ. γιούαν (156,2 εκατ. ευρώ), μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο.



Στην Κίνα τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συχνά, εξαιτίας της παραβίασης των κανονισμών ασφαλείας. Τα εργατικά δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε 28.000 ανθρώπους τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Πιστεύεται πάντως από συνδικαλιστές και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η πραγματική έκταση των βιομηχανικών δυστυχημάτων συγκαλύπτεται στην Κίνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης