Ραφαέλε Σολέτσιτο: Δεν είμαι δολοφόνος

Ραφαέλε Σολέτσιτο: Δεν είμαι δολοφόνος

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας Μέρεντιθ Κέρσερ δηλώνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι «παράλογες»

Ραφαέλε Σολέτσιτο: Δεν είμαι δολοφόνος

Την ώρα που ακόμα αναζητείται ο δολοφόνος της Βρετανίδας φοιτήτριας, Μέρεντιθ Κέρσερ, που έχασε τη ζωή της στην Περούτζα πριν έξι χρόνια, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, Αμάντα Νοξ και ο πρώην Ιταλός φίλος της, Ραφαέλε Σολέτσιτο, καλούνται και πάλι στο δικαστήριο.

Βέβαια, η Αμερικανίδα Νοξ δικάζεται ερήμην της καθώς δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ιταλία, καθώς όπως δήλωσε υπάρχει προκατάληψη απέναντί της, ωστόσο, ο Σολέτσιτο εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Κλείσιμο

Ο νεαρός που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 25 χρόνια κάθειρξης, αλλά αθωώθηκε μαζί με την Νοξ το 2011 -απόφαση που ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον περασμένο Μάρτιο- έκανε δηλώσεις σχετικά με τη ζωή του μετά τη δολοφονία της Κέρσερ.

«Θα ήθελα να καταλάβετε ότι αυτές οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παράλογες. Δεν υπάρχει κάποια βάση για να με κατηγορήσουν, να με βάλουν φυλακή. Δεν εύχομαι σε κανέναν στη Γη να περάσει ό,τι πέρασα», δήλωσε ο Σολέτσιτο.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση» τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

«Σας ζητώ να κοιτάξετε την πραγματικότητα», είπε στους δικαστές και συμπλήρωσε ότι η ζωή του είναι ένας εφιάλτης που περνάει τα όρια της φαντασίας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω πραγματική ζωή», συμπλήρωσε ο 29χρονος Ιταλός και τόνισε ότι δεν είναι δολοφόνος.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2007 η 21χρονη Μέρεντιθ Κέρσερ από τη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε νεκρή, με το κορμί της να φέρει 47 μαχαιριές, ενώ σύμφωνα με τη νεκροψία είχε υποστεί βιασμό.

Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν η Νοξ και Σολέτσιτο, καθώς και ο Ρούντι Γκουέντε, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και σεξουαλική επίθεση, παρόλα αυτά το δικαστήριο κρίνει ότι δεν έδρασε μόνος.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης