Αναβλήθηκε η συνάντηση Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου

Την ώρα που ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προβλέπει ότι η Αμερική βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία αν δε δοθεί λύση για το ζήτημα του χρέους- Η Γερουσία εξετάζει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 15 Φεβρουαρίου

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τους επικεφαλής του Κογκρέσου, την ώρα που ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προβλέπει ότι η Αμερική βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία αν δε δοθεί λύση για το ζήτημα του χρέους.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι η συνάντηση του προέδρου με τη δικομματική ηγεσία αναβλήθηκε «για να δοθεί χρόνος στους ηγέτες της Γερουσίας να συνεχίσουν να σημειώνουν σημαντική πρόοδο για την επίτευξη μιας λύσης που θα αυξάνει το όριο του χρέους και θα προβλέπει την επαναλειτουργία όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών».

Ο Ομπάμα αναμενόταν να συναντήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) απόψε τον ηγέτη της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και την ηγέτη των Δημοκρατικών στην Βουλή Νάνσι Πελόζι.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι η αναβολή αυτή πρέπει να θεωρηθεί θετική, αλλά σημείωσαν επίσης ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η συνάντηση θα προγραμματιστεί εκ νέου για αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις η Γερουσία εξετάζει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 15 Φεβρουαρίου.
Κλείσιμο

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές επεξεργάζονται μια δημοσιονομική συμφωνία, η οποία θα προβλέπει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού τουλάχιστον ως τα μέσα του Φεβρουαρίου και την παροχή χρηματοδότησης στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ως τα μέσα του Ιανουαρίου για να τερματιστεί η διακοπή της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών αυτών. Διαβάστε αναλυτικά εδώ


Λίγο νωρίτερα οι ηγέτες της Γερουσίας είχαν δηλώσει ότι πλησιάζουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων του ιδίου σώματος Μιτς Μακόνελ, οι οποίοι άρχισαν συνομιλίες το Σάββατο, παρουσιάστηκαν μαζί στην Γερουσία για να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθεί εντός ημερών.

Αν αυτή υιοθετηθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας, στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης