Μέρκελ και Στάινμπρουκ «οργώνουν» τη Γερμανία

Μέρκελ και Στάινμπρουκ «οργώνουν» τη Γερμανία

Σπάζοντας παραδόσεις ετών...

Συνάντηση με την  Άννα Διαμαντοπούλου ζητούν οι δάσκαλοι
Μέρκελ και Στάινμπρουκ «οργώνουν» τη Γερμανία
Οι Γερμανοί έσπασαν δύο φορές μία παράδοση ετών. Αν και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές δεν μεταδίδονται σφυγμομετρήσεις για να μην επηρεάζονται οι ψηφοφόροι, αυτή τη φορά η ατμομηχανή της ευρωζώνης είναι σε αναμμένα κάρβουνα.

Τρία 24ωρα πριν την κρίσιμη μέρα της κάλπης, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν ποντάροντας στο 1/4 των ψηφορόρων που, όπως έχει αποδειχθεί από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις , αποφασίζει την τελευταία στιγμή ποιον θα ψηφίσει.

Κλείσιμο
Στις εκλογές αυτές, έσπασε κι άλλη μία παράδοση.

Η "αυλαία" της προεκλογικής εκστρατείας είθισται να πέφτει δύο 24ωρα πριιν τις εκλογές , δηλαδή σήμερα το απόγευμα, ωστόσο, αυτή τη φορά και, βλέποντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που προαναγγέλλουν ανατροπές μετά την 22α Σεπτεμβρίου στο γερμανικό κοινοβούλιο,  οι αρχηγοί των κομμάτων του CDU και του SPD  "οργώνουν" μεγάλες πόλεις της Γερμανίας σε μία ύστατη προσπάθεια να αλιεύσουν ψήφους.
  
Η "σιδηρά κυρία", Ανγκελα Μέρκελ δίνει το "παρών" στο Αμβούργο και το Βερολίνο με τον πολιτικό της αντίπαλο και υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, να προτιμά την γερμανική πρωτεύουσα. Ο εκνευρισμός και στα δύο  "στρατόπεδα" είναι έκδηλος και ενισχύεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που προεξοφλούν ότι η μάχη της Κυριακής θα είναι για γερά νεύρα. 

Η δεύτερη δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πριν από λίγες ώρες νέα δημοσκόπηση που "δείχνει" οριακή πλειοψηφία για τον κυβερνητικό συνασπισμό (45,5%) με το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών να μπαίνει στη Βουλή (5,5%), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να καταλαμβάνει 27%, τους Πράσινους να συγκεντρώνουν 9%, το κόμμα "Η Αριστερά" να κυμαίνεται γύρω στο 8,5% και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία " (AfD) να συγκεντρώνει 4% και να μένει εκτός.

Ωστόσο, χθες δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild έδινε στο κόμμα 5% και μαζί εισιτήριο εισόδου στη γερμανική βουλή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του εν λόγω ινστιτούτου Χέρμαν Μπίνκερτ, όσοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το AfD, απείχαν σε ποσοστό 28% από τις προηγούμενες εκλογές .


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης