Δικαστής για Πιστόριους: Κι αν κάνει εγχείρηση αλλαγής προσώπου;

Δικαστής για Πιστόριους: Κι αν κάνει εγχείρηση αλλαγής προσώπου;

Στις 14:30 η απόφαση για την εγγύηση - Έντονη ανησυχία από τον εισαγγελέα σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο αθλητής

Δικαστής για Πιστόριους: Κι αν κάνει εγχείρηση αλλαγής προσώπου;
Η πιο μεγάλη ώρα φαίνεται πως έχει φτάσει για τον Όσκαρ Πιστόριους, αφού σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Πρετόρια για το αν θα οριστεί εγγύηση ή αν θα παραμείνει προφυλακισμένος για το φόνο της συντρόφου του, Ρέεβα Στέενκαμπ, τα ξημερώματα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, στο σπίτι του.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 10 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η δίκη.

Ο Πιστόριους ισχυρίζεται πως σκότωσε την σύντροφό του, νομίζοντας πως ήταν διαρρήκτης κρυμμένος στην τουαλέτα, αλλά η εισαγγελία δεν πείθεται και τον κατηγορεί για δολοφονία εκ προμελέτης. Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είπε στο δικαστήριο σήμερα όπως και χθες, ότι δεν θα πρέπει να οριστεί εγγύηση για τον αθλητή, απλώς και μόνο επειδή είναι διάσημος.

Χαρακτήρισε τον Όσκαρ Πιστόριους ως «επιρρεπή στη βία» και δήλωσε ότι απειλούσε τη σύντροφό του, Ρέεβα Στέενκαμπ, ώσπου τελικά τη σκότωσε.

Ο δικαστής δε δίστασε μάλιστα να εκφράσει το φόβο του πως σε περίπτωση που αφήσει ελεύθερο τον Πιστόριους εκείνος θα προψωρήσει σε πλαστική αλλαγής του προσώπου του, ώστε να μην τον αναγνωρίζουν.
Κλείσιμο



Εν τω μεταξύ, μέτα την αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που είχε τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας της Στέενκαμπ, Χίλτον Μπόθα, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε παλιότερο αιματηρό περιστατικό, την έρευνα αναλαμβάνει ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νοτίου Αφρικής.

Οι κατηγορίες για τον Μπόθα είχαν αποσυρθεί προσωρινά αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ενημερώθηκε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες επαναφέρθηκαν και ο αστυνομικός θα σταθεί στο εδώλιο τον Μάιο.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρου, ζήτησε υποβάθμιση της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις για τον Χίλτον Μπόθα υπονομεύει τις καταγγελίες της εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ο Ρου υποστήριξε πως  τα στοιχεία είναι «φτωχά» για να στηρίξουν την κατηγορία για φόνο εκ προ μελέτης και προσπάθησε επίσης να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης