Κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου ο ερευνητής της υπόθεσης Πιστόριους

Κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου ο ερευνητής της υπόθεσης Πιστόριους

Μπορεί αυτή η εξέλιξη να επηρεάσει τις πιθανότητες του αθλητή να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του εν αναμονή της δίκης του;

Κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου ο ερευνητής της υπόθεσης Πιστόριους
Ο ντετέκτιβ που είναι επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση του φόνου που φέρεται ότι διέπραξε ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, αντιμετωπίζει ο ίδιος κατηγορίες για απόπειρα φόνου επειδή το 2011 άνοιξε πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου-ταξί στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανική αστυνομία.

Ο Χίλτον Μπόθα, ο οποίος κατέθεσε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Πιστόριους κατά την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα.

"Ο Μπόθα και δύο άλλοι αστυνομικοί φέρονται ότι προσπάθησαν να σταματήσουν ένα μίνι λεωφορείο-ταξί με επτά επιβάτες. Άνοιξαν πυρ", δήλωσε ο Μαλίλα.

Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν προσωρινά, αλλά διατυπώθηκαν και πάλι χθες Τετάρτη --κατ' εντολήν του εισαγγελέα-- αφού ο Μπόθα κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον του Πιστόριους, πρόσθεσε.

"Ενημερωθήκαμε χθες ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν και πάλι", δήλωσε ο Μαλίλα. "Σ' αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρέσουμε (από τον Μπόθα) την υπόθεση Πιστόριους".
Κλείσιμο

Δεν είναι σαφές γιατί οι κατηγορίες διατυπώθηκαν και πάλι εναντίον του Μπόθα ή το πώς η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τις πιθανότητες του αθλητή να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του εν αναμονή της δίκης του.

Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης σχετικά με το θάνατο της συντρόφου του, της Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, εφόσον ο Μπόθα δεν βρισκόταν υπό κατηγορία όταν κατέθεσε ως μάρτυρας, οι αποκαλύψεις σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα φόνου δεν σημαίνουν ότι η κατάθεσή του πρέπει να αποσυρθεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από ένα 24ωρο δύσκολο για τη νοτιοαφρικανική εισαγγελία.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους του Πιστόριους χθες, ο Μπόθα κατηγορήθηκε ότι αλλοίωσε τον τόπο του εγκλήματος στην κατοικία του Πιστόριους και αναγκάσθηκε να υπαναχωρήσει σε λεπτομέρειες, όπως η απόσταση των μαρτύρων από την κατοικία του αθλητή.

Ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρου κατηγόρησε την αστυνομία για παραλείψεις στην αρχική έρευνά της.

Η ακροαματική συνεδρίαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Πιστόριους με εγγύηση θα επαναληφθεί σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο 26χρονος αθλητής κατηγορείται ότι σκότωσε την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ στην κατοικία του τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης