Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Η πρόκληση που θέτουν αυτά τα συστήματα είναι βαθύτερη απ’ όσο φαίνεται: δεν αφορά μονάχα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αλλά τη σταδιακή αντικατάσταση της πραγματικότητας από την προσομοίωσή της» είπε σε ομιλία του στο Καμερούν
Ο Πάπας Λέων προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να τροφοδοτούνται «η πόλωση, οι συρράξεις, οι φόβοι και η βία», καταγγέλλοντας την ίδια ώρα «τις περιβαλλοντικές καταστροφές» που προκαλούνται από τη «φρενήρη κούρσα» για τις σπάνιες γαίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την κατασκευή των σύγχρονων ηλεκτρονικών ειδών.
«Η πρόκληση που θέτουν αυτά τα συστήματα είναι βαθύτερη απ’ όσο φαίνεται: δεν αφορά μονάχα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αλλά τη σταδιακή αντικατάσταση της πραγματικότητας από την προσομοίωσή της», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο καθολικό πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αφρικής στο Γιαουντέ του Καμερούν.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.