Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νησί Ολερόν της Γαλλίας, φώναξε «Allahu Akbar» ο οδηγός - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νησί Ολερόν της Γαλλίας, φώναξε «Allahu Akbar» ο οδηγός - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Τα τέσσερα άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση - Ο δράστης προσπάθησε να βάλει φωτιά στο όχημά του μετά το περιστατικό, πριν συλληφθεί

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο νησί Ολερόν της Γαλλίας, φώναξε «Allahu Akbar» ο οδηγός - Τουλάχιστον 10 τραυματίες
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο νησί Ολερόν της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και έναν ποδηλάτη, τραυματίζοντας 10 ανθρώπους, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία, ενώ προηγήθηκε απόπειρα να βάλει φωτιά στο όχημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από την επίθεση, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο χωριών, Dolus-d'Oléron και Saint-Pierre-d'Oléron στο γαλλικό νησί, γύρω στις 8:45 π.μ. (τοπική ώρα), με τον δράστη να εμβολίζει με το όχημά του δέκα άτομα. Οι πέντε τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, ενώ οι τέσσερις νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεσή του, ο δράστης συνελήφθη χωρίς αντίσταση από την αστυνομία. Κατά τη σύλληψή του, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητό του, ενώ βρέθηκαν φιάλες αερίου στο όχημα.

Ο δράστης είναι Γάλλος υπήκοος ηλικίας περίπου 30 ετών, γνωστός στην περιοχή για την τακτική κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Ολερόν. Ο ίδιος δεν καταγράφεται στην εθνική βάση δεδομένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, ωστόσο οι αρχές ερευνούν τη δυνατότητα να πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Λορέν Νιουνές, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Σε ιστορικά υψηλά οι σχέσεις μας, πύλη εισόδου για LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Θα πάμε σε νέα ύψη τη στρατηγική συνεργασία μας

Καραχάλιος: Η Μαρία Καρυστιανού με φώναξε και μου είπε να οργανώσουμε κίνημα - Αν θέλει το ΚΥΜΑ της δίνω αύριο το domain

Δεν θα φύγουμε από τα σπίτια μας, δεν μας τρομάζουν οι απειλές, διαμηνύει η οικογένεια Φραγκιαδάκη - Πώς έγινε η παράδοση των τριών στα Βορίζια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης