«Ήμουν εγώ και ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φρικτό» φέρεται να δήλωσε μπροστά στον εισαγγελέα η 62χρονη Λορένα Βενιέ, η οποία παραδέχθηκε ότι
σκότωσε και διαμέλισε τον γιο της
Αλεσάντρο Βενιέ, με τη βοήθεια της συντρόφου του, Μέιλιν Κάστρο Μονσάλντο, 30 ετών, καταγωγής από την Κολομβία.
Ο δικηγόρος της, Τζοβάνι Ντε Νάρντο, επιβεβαίωσε ότι η πελάτισσά του προχώρησε σε πλήρη ομολογία, εμφανώς συγκλονισμένη από την αγριότητα της πράξης της. «Η κύρια ανησυχία της» συνέχισε ο
Ντε Νάρντο, «ήταν για την έξι μηνών εγγονή της, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην ξαναδεί ποτέ το παιδί».
Σύμφωνα με τις Αρχές, το έγκλημα τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουλίου, στο σπίτι της οικογένειας.
Την ίδια ώρα, καθυστέρησε η προγραμματισμένη απολογία της
Μέιλιν Κάστρο, η οποία κατηγορείται επίσης για συμμετοχή στη δολοφονία. Η δικηγόρος της, Φεντερίκα Τοσέλ, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης, ενώ η πελάτισσά της είναι ψυχολογικά καταβεβλημένη και έχει ανάγκη υποστήριξης, ειδικά λόγω της ύπαρξης του βρέφους της ηλικίας μόλις έξι μηνών, το οποίο πλέον έχει τεθεί υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, το έγκλημα σημειώθηκε μέσα στο σπίτι που συγκατοικούσαν οι τρεις ενήλικες μαζί με το βρέφος, στο
Ούντινε της βόρειας Ιταλίας. Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τόσο οι συνθήκες του εγκλήματος όσο και το κίνητρο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βράδυ εκείνο προηγήθηκε μια ακόμη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο γυναίκες και τον Αλεσάντρο, με αφορμή την αδιαφορία του για τις οικιακές υποχρεώσεις και τις αυξανόμενες εντάσεις στην οικογένεια.
Το πτώμα του Αλεσάντρο βρέθηκε διαμελισμένο μέσα σε πλαστικό βαρέλι στην αποθήκη του σπιτιού, καλυμμένο με ασβέστη για να περιοριστεί η δυσοσμία. Η ακριβής αιτία θανάτου και η σειρά των γεγονότων θα αποσαφηνιστούν μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης και των τοξικολογικών αναλύσεων.