Ένας Ουκρανός πιλότος σκοτώθηκε και το μαχητικό αεροσκάφος του F-16 χάθηκε κατά την αναχαίτιση ρωσικής, νυχτερινής επιδρομής μεγάλης κλίμακας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.
«Ο πιλότος χρησιμοποίησε όλα τα όπλα του αεροσκάφους του και κατέρριψε επτά εναέριους στόχους. Κατά την κατάρριψη του τελευταίου, το αεροσκάφος του υπέστη ζημιά και άρχισε να χάνει ύψος», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στην εφαρμογή Telegram.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και οδήγησε το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 477 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 60 πυραύλους διαφόρων τύπων κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 211 drones και 38 πυραύλους. Σύμφωνα με τον στρατό, πλήγματα καταγράφηκαν σε έξι τοποθεσίες.
Το ΥΓΕΙΑ θα αναλάβει δωρεάν την παρακολούθηση και φροντίδα ασθενών, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τον διαχρονικό κοινωνικό του ρόλο και τη δέσμευσή του στην ισότιμη πρόσβαση στην υγεία.