Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να λάβουν τις οκτώ δόσεις των δωρεάν φαρμάκων για την παχυσαρκία ολοκληρώνοντας τον κύκλο θεραπείας τους οι δικαιούχοι που έμειναν… στον αέρα λόγω λήξης της χρηματοδότησης του προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ταυτόχρονα, η Αριστοτέλους είναι επί ποδός για να συνεχιστεί το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων που είχε, όπως φαίνεται, μεγάλη απήχηση.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αυτή την περίοδο αφορά σε 46.000 δικαιούχους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ένα δίμηνο χρονικό «κενό» για να τελειώσουν τον 8μηνο κύκλο της θεραπείας τους, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος Ιουνίου, όπως συνέβη με όλα τα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματα.
Σημειώνεται ότι η χορήγηση των δωρεάν θεραπειών ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο αντί για τον Σεπτέμβριο, επομένως θα ολοκληρωνόταν στο τέλος Αυγούστου. Παράλληλα, μένουν απλήρωτες οι συνταγές των φαρμάκων και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.