Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας, χώρας της Βαλτικής που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, ένα μαχητικό Su-35 εισήλθε το βράδυ της Τρίτης χωρίς άδεια στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, κοντά στη χερσόνησο Γιούμιντα (βόρεια). Είχε απενεργοποιημένο τον αναμεταδότη και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον εσθονικό έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.
Η παραβίαση διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και πρόκειται για το πρώτο ανάλογο περιστατικό από την αρχή του έτους, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το εσθονικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο της ρωσικής πρεσβείας στο Ταλίν για να ζητήσει εξηγήσεις. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και λυπηρό περιστατικό, το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Μάργκους Τσάχκνα.
Η Εσθονία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, αντιμετωπίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως άμεση απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, έχει έκτοτε αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.