Δασμοί Τραμπ: Η ευρωπαϊκή απάντηση στους δασμούς Τραμπ πρέπει να είναι αναλογική, είπε ο επίτροπος Σεζουρνέ
Οι εξαγωγείς κρασιών στη Γαλλία και την Ιταλία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους με τις απειλές Τραμπ να επιβάλει δασμούς 200% στα αλκοολούχα από την Ευρώπη
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανικής Στρατηγικής Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε ότι η αντίδραση της ΕΕ στους αμερικανικούς δασμούς θα πρέπει να είναι «αναλογική», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αφαιρεθεί το μπέρμπον από τον κατάλογο με τα αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα στα οποία ενδέχεται να επιβληθούν επιπλέον δασμοί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα στις χώρες μέλη έναν κατάλογο με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν επιπλέον δασμοί, ως απάντηση στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να φορολογήσει τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου και αυτοκινήτων από την ΕΕ ενώ από την Τετάρτη θα επιβάλουν «ανταποδοτικούς» δασμούς 20% σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά εισαγόμενα προϊόντα.
Ένα προϊόν έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής: το μπέρμπον. Η Επιτροπή προτείνει την επιβολή δασμών 50% στις εισαγωγές του, γεγονός που ώθησε τον Τραμπ να απειλήσει την ΕΕ με επιβολή δασμών 200% σε όλες τις εισαγωγές αλκοολούχων ποτών από το μπλοκ. Οι εξαγωγείς κρασιών στη Γαλλία και την Ιταλία έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους.
«Σε ό,τι αφορά το μπέρμπον, ελπίζω ότι θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο. Θα δούμε τις επόμενες ώρες», δήλωσε σήμερα ο Σεζουρνέ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Επίσης ο Σεζουρνέ επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει πολλές επιλογές για να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.