Δανία: Ετοιμάζει νόμο για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
Η αρμόδια επιτροπή που προτείνει τη συγκεκριμένη νομοθεσία, συμβουλεύει να επιτρέπεται η χρήση των κινητών μετά την ηλικία των 13 ετών
Η Δανίαθέλει να εισαγάγει νομοθεσία για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας τις προτάσεις επιτροπής για την ευζωία των νέων, οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα.
«Στην κυβέρνηση επιλέξαμε να υποστηρίξουμε την ιδέα αυτή και για τον λόγο αυτόν αρχίζουμε να ετοιμάζουμε αλλαγή του νόμου», εξήγησε ο Ματίας Τεσφάγε στην εφημερίδα Politiken.
Οι λεπτομέρειες του νέου νόμου δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά «τα κινητά τηλέφωνα και τα ατομικά τάμπλετ δεν έχουν θέση στα σχολεία, ούτε κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, ούτε κατά την διάρκεια των μαθημάτων», δήλωσε ο Δανός υπουργός Παιδείας.
Εκτός των σχολείων και των λυκείων, η επιτροπή συμβουλεύει να επιτρέπεται η χρήση των κινητών μετά την ηλικία των 13 ετών.
«Κατά την γνώμη μου, η οθόνη κλέβει την παιδική ηλικία από τα παιδιά μας», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού Γιάκομπ Ενγκελ-Σμιτ.
Οταν ερωτήθηκε αν πρέπει να αφαιρεθούν τα κινητά από τα παιδιά κάτω των 13 ετών, ο πρόεδρος της επιτροπής απάντησε καταφατικά. «Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει δια νόμου», διευκρίνισε ο Ράσμους Μάγερ.
«Από την στιγμή που ένα κινητό μπαίνει στο δωμάτιο του παιδιού, καταλαμβάνει όλον τον χώρο. Απειλεί να βλάψει την αυτοεκτίμηση. Οταν έχουν το γκάτζετ αυτό στα χέρια, προκαλούνται προβλήματα στην ευζωία τους».
Με αγάπη για την καθαριότητα και τους εργαζομένους στην καθαριότητα, η Sanitas προσφέρει τις απαιτούμενες πρακτικές λύσεις και δείχνει τον τρόπο που μικρές πράξεις φροντίδας γίνονται στάσεις ζωής και αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας.
Η νέα γενιά προϊόντων self-tan της LA VIE EN ROSE δίνει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση, λεία υφή και σταδιακό, φυσικό bronze αποτέλεσμα – Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για ομοιόμορφη όψη.