Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τόνισε ότι συζήτησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ και το Ουκρανικό Συμβούλιο.
Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμάχους για την προτεραιότητα του Τραμπ για μια «διπλωματική, ειρηνική λύση αυτού του πολέμου το συντομότερο δυνατόν» με στόχο τη δημιουργία μιας διαρκούς και σταθερής ειρήνης.
Παράλληλα, περιέγραψε τον Τραμπ ως «τον τέλειο διαπραγματευτή».
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι η συμφωνία ειρήνης θα χρειαστεί να περιλαμβάνει κάποια στοιχεία που δεν επιθυμεί καμία πλευρά, αλλά τα σύνορα δε θα επιστρέψουν στο σημείο που ήταν το 2014, όταν πραγματοποιήθηκε η μονομερής προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είχε επικοινωνήσει με τους Προέδρους Πούτιν και Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «όλες οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή και των δύο».
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.