Βραζιλία: Επτά νεκροί σε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Περναμπούκο
Aπομακρύνθηκαν οικογένειες από περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω κατολισθήσεων - Προβλήματα υδροδότησης αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον 18 δήμους
Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που έπληξαν την πολιτεία Περναμπούκο της βορειοανατολικής Βραζιλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Ρεσίφε, πρωτεύουσας της συγκεκριμένης πολιτείας, μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Globo.
Περισσότερες από 90 οικογένειες απομακρύνθηκαν από περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω κατολισθήσεων. Προβλήματα υδροδότησης αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον 18 δήμους, ενώ για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ζοάο Κάμπος έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ρεσίφε, της τέταρτης πολυπληθέστερης μητροπολιτικής περιοχής της Βραζιλίας.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.