Ο υπουργός Εξωτερικών της de facto μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, Ασαντ αλ Σιμπάνι, τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια βιαστική επιστροφή στη χώρα Σύρων προσφύγων που ζουν στη Γερμανία.
«Είναι ασφαλείς εκεί», είπε ο Σιμπάνι μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) στη Δαμασκό, όπου πρόκειται να συναντηθεί με την υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε.
Οι πρόσφυγες που έχει δεχθεί η Γερμανία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς άλλους Σύρους πρόσφυγες και εκτοπισμένους σε άλλες περιοχές του κόσμου, είπε ο Σύρος υπουργός.
Η πλειονότητα από τους περίπου 975.000 Σύρους που ζουν στη Γερμανία έφτασε εκεί ως πρόσφυγες, οι περισσότεροι από αυτούς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ρήμαξε τη Συρία.
Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ έχει προτείνει να επιτραπεί στους Σύρους που ζουν στη Γερμανία να μεταβούν μία φορά στην πατρίδα τους, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το καθεστώς του πρόσφυγα. Με αυτόν τον τρόπο, κατά την υπουργό, θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους, πάνω από ένα μήνα μετά την ιστορική πτώση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε ακόμη ότι καταρτίζονται οδηγίες αιτήσεων για να επιτραπούν αυτού του είδους τα ταξίδια.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.