Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την ανάληψη από τους αντάρτες Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη της ευθύνης για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφουςπου έφθασε για πρώτη φορά στο κεντρικό Ισραήλ και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
«Υποχρέωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια σιωνιστές να τρέξουν στα καταφύγια για πρώτη φορά στην ιστορία του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα.
Οι σειρήνες για επικείμενη αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, λίγο πριν καταπέσει ο πύραυλος γύρω στις 6:35 π.μ. (τοπική και ώρα Ελλάδας) με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των Χούθι Νασρουντίν Αμέρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στο Χ ότι υεμενίτικος πύραυλος έφθασε στο Ισραήλ αφού «20 πύραυλοι απέτυχαν να τον αναχαιτίσουν», λέγοντας ότι είναι μόνο «η αρχή».
Το σημερινό χτύπημα φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Χούθι διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο. Έχουν βάλει κατά του Ισραήλ αρκετά φορές μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, σε αλληλεγγύη, όπως υποστηρίζουν, προς τους Παλαιστινίους. Οι περισσότεροι τέτοιοι πύραυλοι έχουν καταρριφθεί αν και ένας κατέπεσε σε ανοικτό χώρο κοντά στο ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Μάρτιο.
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τους Χούθι για σκληρά αντίποινα μετά την πυραυλική επίθεσή τους
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.
החות׳ים כבר היו צריכים לדעת שאנחנו גובים מחיר כבד על כל ניסיון לפגוע בנו.
מי שזקוק לתזכורת - מוזמן לבקר בנמל חודיידה.
«Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (...) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η παρούσα κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ «δεν θα συνεχιστεί»--πρόσθεσε ο ίδιος εκφράζοντας την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απομακρύνθηκαν από εκεί.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.