Οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας και της Εσθονίας χωρών ξεκίνησαν συνομιλίες… μέσα σε σάουνα
Θερμές -κυριολεκτικά και μεταφορικά- οι σχέσεις των δύο χωρών, τόνισαν και οι δύο ηγέτες
Με έναν ξεχωριστό, αλλά απόλυτα βορειοευρωπαικό τρόπο, άρχισαν τις συνομιλίες τους οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας και της Εσθονίας, Πέτερι Όρπο και Κρίστεν Μίχαλ.
Όπως αποκάλυψαν την Τετάρτη (14/8) σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι, οι συνομιλίες τους άρχισαν χαλαρώνοντας μέσα σε σάουνα.
Ο φινλανδός πρωθυπουργός εξήρε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που συνδέονται πολιτισμικά και γλωσσικά. «Ξεκινήσαμε χθες, με έναν πολύ φινλανδικό και εσθονικό τρόπο… με σάουνα», είπε ο Πέτερι Όρπο. «Οι διμερείς σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και η Εσθονία αποτελεί έναν από τους στενότερους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Εσθονίας ευχαρίστησε τον Φινλανδό ομόλογό του για το «πολύ θερμό καλωσόρισμα» κατά την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.
«Όταν δύο πρωθυπουργοί συζητούν για πολιτική και διεθνείς σχέσεις μέσα σε σάουνα, αυτό δείχνει πόσο κοντά είμαστε – τόσο πολιτισμικά όσο και πολιτικά», είπε ο Κρίστεν Μίχαλ.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.