Οι αρχές της Τυνησίαςανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων μεταναστών στα ανοικτά της χώρας χθες Σάββατο, ανακοίνωσε η εθνική φρουρά, καθώς οι αναχωρήσεις πλεούμενων στα οποία επιβιβάζονται άνθρωποι που ελπίζουν να φθάσουν στην Ιταλία αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.
Η εθνική φρουρά σημείωσε πως το λιμενικό σώμα διέσωσε σε άλλες επιχειρήσεις συνολικά 52 μετανάστες. Έκανε επίσης γνωστό πως συνήφθησαν εννέα διακινητές και κατασχέθηκαν πλεούμενα.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι αγνοούνταν μετά την αναχώρησή τους με πλεούμενο για την Ιταλία, ανέφερε νωρίτερα χθες το τυνησιακό λιμενικό, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για υπηκόους Τυνησίας.
Η Τυνησία, η κυβέρνηση της οποίας λέει πως η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μεταναστευτική κρίση, έχει αντικαταστήσει τη Λιβύη και χαρακτηρίζεται πλέον η κυριότερη πύλη ανθρώπων οι οποίοι φεύγουν από κράτη της Αφρικής της Μέσης Ανατολής, που πλήττονται από πολέμους ή ανέχεια, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη