Η Γαλλία χαιρετίζει την «επιστροφή της Βαρσοβίας στην Ευρώπη»

Η Γαλλία χαιρετίζει την «επιστροφή της Βαρσοβίας στην Ευρώπη»

Το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, δηλαδή το Παρίσι, Βερολίνο και η Βαρσοβία, αναβιώνει και νομίζω πως αυτό είναι καλό, λέει ο Στεφάν Σεζουρνέ

sejourne_sikorsky
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ, που επισκέφτηκε τη Δευτέρα τη Βαρσοβία, χαιρέτισε την «επιστροφή της Πολωνίας στην Ευρώπη» και την επανάληψη της τριμερούς συνεργασίας με τη Γερμανία στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα.

«Η Πολωνία επιστρέφει στην Ευρώπη και με αυτό, η ελπίδα επίσης να προχωρήσει γρήγορα στις βασικές ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις για τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Μετά τη νίκη του στις εκλογές τον Οκτώβριο, την Πολωνία κυβερνά φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το Τρίγωνο της Βαϊμάρης [δηλ. Παρίσι, Βερολίνο και Βαρσοβία] αναβιώνει και νομίζω πως αυτό είναι καλό», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Κλείσιμο
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η τριμερής αυτή συνεργασία αποτελεί «πολύ σημαντική πλατφόρμα για το μέλλον της ηπείρου μας».

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στα θέματα της άμυνας, της προστασίας του κράτους δικαίου, της ενεργειακής μετάβασης, της συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και στα θέματα της μετανάστευσης.

Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν επίσης την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. «Οι Ουκρανοί δικαιούνται να είναι κουρασμένοι, αλλά όχι εμείς», τόνισε ο Σικόρσκι.

Η Πολωνία περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας για τον πόλεμο.

Ως προς αυτό, ο Σικόρσκι χαιρέτισε τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, κυρίως την παρουσία 250 Γάλλων που εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στην Πολωνία.

Κατά το πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Σεζουρνέ μετέβη επίσης στο Κίεβο και στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Επιμένουν οι αγρότες, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου τα τρακτέρ - «Τέλος η κρατική βοήθεια» λέει το Βερολίνο

Βόλος: Η περιγραφή της 18χρονης για τους βιασμούς από τον αδερφό της μητριάς της - «Ξέσπασα σε κλάματα»

Γιώργος Λάνθιμος - Έμα Στόουν: Τα μυστικά μιας σχέσης που φτάνει μέχρι τα Όσκαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης