Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 76.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν μετά τις μάχες με την Χεζμπολάχ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 76.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν μετά τις μάχες με την Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 80% των εκτοπισμένων Λιβανέζων διαμένουν σε συγγενείς και μόνο το 2% στεγάζεται σε 14 συλλογικά καταφύγια που βρίσκονται στα νότια της χώρας

hezbollah
Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο Λίβανο με αφορμή τις καθημερινές μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ - Λιβάνου. Στη συγκεκριμένα περιοχή, παρατηρείται έξαρση της βίας καθώς η Χεζμπολάχ σχεδόν καθημερινά εκτοξεύει ρουκέτες, πυραύλους, και drones εναντίον του Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να απαντάει με πλήγματα εναντίον τους. 

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η κλιμάκωση έχει εκτοπίσει 76.018 ανθρώπους, κυρίως σε περιοχές του νότιου Λιβάνου που συνορεύουν με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 80% των εκτοπισμένων Λιβανέζων διαμένουν σε συγγενείς και μόνο το 2% στεγάζεται σε 14 συλλογικά καταφύγια που βρίσκονται στα νότια της χώρας, κυρίως στην παράκτια πόλη της Τύρου και στην περιοχή Χασμπάγια.

Οι υπόλοιποι έχουν νοικιάσει διαμερίσματα ή έχουν μετακομίσει σε σπίτια σε περιοχές που βρίσκονται πιο μακριά από τα σύνορα, προσθέτει η υπηρεσία του ΟΗΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν» έλεγε ο 14χρονος μετά την επίθεση στην Αγία Παρασκευή - Η συγκινητική απάντηση από αστυνομικό

«Γιατί στις Σπέτσες;»: Ανάρτηση Ακρίτα για το τριήμερο στο νησί - Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ


Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Καταιγίδες ανήμερα των Θεοφανίων σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Πελοπόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης