Το 2024 θα είναι έτος αναταραχών, σύμφωνα με κινέζικο αλμανάκ - «Τα δύσκολα έπονται»

Το 2024 θα είναι έτος αναταραχών, σύμφωνα με κινέζικο αλμανάκ - «Τα δύσκολα έπονται»

Όπως κάθε κινέζικο αλμανάκ, έτσι και αυτό βασίζεται σε αστρολογικά δεδομένα

gaza
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το 2024, σύμφωνα με το κινέζικο αλμανάκ τσέπης που συνέταξαν η Τζοάνα Λι με τον σύζυγό της, Κεν Σμιθ.

Το ζευγάρι εκδίδει το μικρό βιβλίο κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2010. «Αυτή θα είναι μια χρονιά με πολλές αναταραχές», όπως επισημαίνει το ζευγάρι στις σελίδες του βιβλίου αφού πρώτα συμβουλεύτηκε ειδικούς με πρώτο και καλύτερα έναν συγγραφέα - αρχιτέκτονα που ασχολείται με τη γεωμαντεία.

Ο Σμιθ και η Λι αυτοαποκαλούνται εκδότες, μεταφραστές και σχολιαστές -όχι συγγραφείς- επειδή οι προβλέψεις τους που καταγράφονται στο «κινέζικο αλμανάκ τσέπης» προέρχονται από τον αρχιτέκτονα Γουάργουικ Γονγκ που ασχολείται με τη γεωμαντεία στο Xονγκ Κονγκ. «Κοιτάξαμε τις φετινές προβλέψεις και ανησυχήσαμε», δήλωσε η Τζονάνα Λι.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2019, μήνες πριν καταγραφεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, ο Γουόνγκ είχε πει στο ζευγάρι: «Βρείτε ένα ασφαλές μέρος για να κρυφτείτε - επίκειται καταστροφή». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποια θα είναι η καταστροφή. «Ο ίδιος πάντως βρήκε καταφύγιο σε μοναστήρι», διευκρίνισε η Λι.

Όπως κάθε κινέζικο αλμανάκ, έτσι και το δικό τους βασίζεται σε αστρολογικά δεδομένα που κάποιος σαν τον Γουόνγκ έκανε μια σειρά μαθηματικών και διαπροσωπικών υπολογισμών για να καταλήξει στις σχετικές πιθανότητες για διαφορετικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση.

Στο κινέζικο αλμανάκ των Τζακ και Λι αναφέρεται ότι, χθες, η 2α Ιανουαρίου, ήταν μία ημέρα ιδανική για έναρξη σπουδών και λειτουργία μιας επιχείρησης. Επίσης, στις 2 Ιανουαρίου ενδείκνυται η ανακαίνιση σπιτιών, η ανύψωση πυλώνων, η «επισκευή τοίχων» όχι όμως η ασχολία με καλλιέργειες και η τέλεση κηδειών.

Η καλοτυχία σε παρακμή

Ο Σμιθ και η Λι υποστήριξαν ότι είχαν επικοινωνήσει με τον Γουόνγκ για να τους καθοδηγήσει στη συγγραφή του κινέζικου αλμανάκ τσέπης, ο οποίος τους διεμήνυσε ότι η «καλοτυχία θα είναι σε παρακμή».

Αυτό συνέβη επειδή οι υπολογισμοί του Γουόνγκ -που οδηγούν σε ένα σύνολο κινεζικών χαρακτήρων που ισοδυναμούν με ωροσκόπιο- αποκάλυψαν μια περίεργη όψη στο έτος του δράκου (που διανύουμε) : «Όλοι οι χαρακτήρες είναι γιανγκ...Δεν υπάρχει γιν», τόνισε ο Σμιθ και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι σε ισορροπία, ας πούμε».

Ο Σμιθ είπε επίσης ότι το γιανγκ είναι «το κυρίαρχο αρσενικό χαρακτηριστικό». «Οι άνθρωποι θα είναι άκαμπτοι», είπε με την Λι να προσθέτει: «Κανείς δεν πρόκειται να ακούει. Όλοι θα είναι πεισματάρηδες».

Κλείσιμο
«Αυτή είναι η χρονιά του ξύλινου δράκου» με τον Σμιθ να υπογραμμίζει ότι θα είναι ένα έτος ευάλωτο στη φωτιά.

Τον ρώτησα αν αυτό σήμαινε ότι θα είχαμε πυρκαγιές σαν αυτές που θόλωσαν τον ουρανό της Νέας Υόρκης με πορτοκαλοκίτρινη ομίχλη τον περασμένο Ιούνιο. «Αυτό είναι ένα μέρος του», είπε ο Σμιθ, προσθέτοντας ότι «οι φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές θα είναι πιο έντονες». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα έχουμε εκτός από πυρκαγιές, σεισμούς και τροχαία ατυχήματα. «Η φωτιά αντιπροσωπεύει όλες τις μορφές ενέργειας», όπως τόνισε.

Ωστόσο, όπως είπε ο Λι, θα υπάρξει «μια αχτίδα ειρήνης» την φετινή χρονιά. Όμως, το 2024 θα έχει «πολλές παγκόσμιες συγκρούσεις», καθώς μαίνονται οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, πρόσθεσε.

«Το άστρο του πλούτου είναι αδύναμο»

Ο Σμιθ υποστήριξε επίσης ότι ο Γουόνγκ του είχε επισημάνει ότι «το άστρο του πλούτου είναι αδύναμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα είναι δύσκολες, όχι μόνο σε ότι αφορά την απόκτηση νέων χρημάτων αλλά και τη μείωση των εξόδων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης