Γάζα: Τετράωρη παύση εχθροπραξιών στη Ράφα για «ανεφοδιασμό των αμάχων» ανακοίνωσαν οι IDF

Γάζα: Τετράωρη παύση εχθροπραξιών στη Ράφα για «ανεφοδιασμό των αμάχων» ανακοίνωσαν οι IDF

Εκατόν εξήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Χαμάς

rafa_katavlismos
Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.672 ανθρώπους από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Εκατόν εξήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή, η οποία ανακοίνωσε επίσης πως από τις 7 Οκτωβρίου έχουν τραυματιστεί 56.165 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα μια τετράωρη παύση των εχθροπραξιών σε καταυλισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες εκεί θα ανασταλούν προσωρινα για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε στα αραβικά εκπρόσωπος του στρατού μέσω Twitter. Η παύση αποφασίστηκε για να μπορέσει ο πληθυσμός να πάρει προμήθειες, έγραψε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.



Ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως καλέσει τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θυλάκου να αναζητήσουν την ασφάλεια στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σήμερα ο στρατός όρισε επίσης μια οδό για τους αμάχους για να παρακάμπτουν αυτή που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως για να διαφύγουν από τη Χαν Γιουνίς, καθώς την είχαν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα και διαμένουν σε σκηνές.


Ειδήσεις σήμερα:

Φρενίτιδα με το πρωτοχρονιάτικο «έθιμο» του TikTok - Χώνονται κάτω από τα τραπέζια και τρώνε σταφύλια για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους

Ριφιφί στο κοσμηματοπωλείο «Πριγκιπώ» - Μέσα σε 6 λεπτά άρπαξαν κοσμήματα αξίας €200.000 - Βίντεο και φωτογραφίες


«Γιατί παλικάρι μου, γιατί» - Τελευταίο «αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης