Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με 86χρονο Ισραηλινό όμηρο κυκλοφόρησε η Χαμάς - «Πέθανε λόγω κρίσης πανικού μετά από βομβαρδισμό»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με 86χρονο Ισραηλινό όμηρο κυκλοφόρησε η Χαμάς - «Πέθανε λόγω κρίσης πανικού μετά από βομβαρδισμό»

Ο 86χρονος  Αριγέχ Ζαλμάνοβιτς ήταν ιδρυτής του κιμπούτζ Νιρ Οζ - Οι Ισραηλινοί δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του

omiros_hamas
Ένα βίντεο με σκληρές εικόνες από έναν 86χρονο Ισραηλινό πρόσφυγα, ο οποίος νοσηλεύτηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Γάζα, αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Χαμάς, πέθανε από κρίση πανικού, όταμ βομβαρδίστηκε η περιοχή στην οποία νοσηλευόταν, έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση.

Στο βίντεο, διακρίνεται ο Αριγέχ Ζαλμάνοβιτς, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στις 7 Οκτωβρίου, να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ λίγο αργότερα, σε άλλες εικόνες, βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα σεντόνι, δείχνοντας πως δεν έχει τις αισθήσεις του. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατό του, με τη Haaretz να αναφέρει πως οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν ότι η κατάσταση της υγείας του γεννά μεγάλη ανησυχία.




Κλείσιμο
Στην ίδια ανακοίνωση, η Χαμάς απέρριψε την υποτιθέμενη ύπαρξη Ισραηλινών ομήρων μέσα σε νοσοκομεία. «Ανακοινώνουμε ότι κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε μονάδες υγείας για την απαραίτητη ιατρική παρέμβαση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασής τους», τόνισε η οργάνωση, με αφορμή την περίπτωση του 86χρονου. 

Ιδρυτής του κιμπούτζ Νιρ Οζ ο 86χρονος

Ο Ζαλμάνοβιτς είναι ένας από τους ιδρυτές του κιμπούτζ Νιρ Οζ. Μεγάλωσε στη Χάιφα και το 1955 «κλήθηκε σε μια εθνική αποστολή», όπως είπε ο γιος του, όταν ξεκίνησε να αναπτύσσει το κιμπούτζ, όπου απασχολούνταν σαν αγρότης. «Για 60 χρόνια, σηκωνόταν κάθε μέρα στις 4:30 το πρωί και έβγαινε να οργώσει, να σπείρει και να θερίσει. Ακόμη και στα χειρότερα χρόνια, όταν δεν υπήρχε τίποτα να φάει, εκείνος αρνούνταν να φύγει από το κιμπούτζ» σχολίασε ο γιός του, προσθέτοντας πως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου μίλησε για τελευταία φορά μαζί του στις 9:26 το πρωί.


Ειδήσεις σήμερα:

Black Friday: Ποιες προσφορές αναζητούν οι καταναλωτές - Κερδίζουν «έδαφος» οι online παραγγελίες

Αλκμήνη Ψιλοπούλου: Το Πολυτεχνείο ήταν ένα κύτταρο ελευθερίας όπου λειτούργησε η ενότητα στην πράξη

«Πόρτα» από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη – Κατέθεσαν στεφάνι χωρίς εκείνον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης