Γερμανία: Σολτς και ηγέτες των 16 κρατιδίων συμφώνησαν για «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική»

Γερμανία: Σολτς και ηγέτες των 16 κρατιδίων συμφώνησαν για «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική»

Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο Όλαφ Σολτς - Η Γερμανία θα μειώσει τα επιδόματα για τους αιτούντες άσυλο

scholz
Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδίων, ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαιρέτισε σήμερα την υιοθέτηση της σκληρότερης μεταναστευτικής πολιτικής στην ιστορία της χώρας, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή».

Όπως αναφέρουν το Reuters και η εφημερίδα «Guardian», η ατμομηχανή της Ευρωζώνης κατέληξε σε συμφωνία για μία αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, αλλά και μια νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή σε κρατίδια και δήμους των 7.500 ευρώ ανά πρόσφυγα από το 2024, όπως και την προκαταβολή, ύψους 1,75 δισ. ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Επιπλέον, η χώρα θα μειώσει τα επιδόματα για τους αιτούντες άσυλο, επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο «n- tv».

Κλείσιμο
Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία αυτή ως μία «ιστορική στιγμή», ο Γερμανός Καγκελάριος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις που είχε δεχτεί τους τελευταίους μήνες από τους εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκυβερνούν με τους Πράσινους (Die Gruene) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μάρκους Ζέντερ: Δεν είναι αρκετή η συμφωνία για τη μετανάστευση

Η συμφωνία για τη μετανάστευση που ανακοίνωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν αρκεί, έσπευσε να τονίσει ο Βαυαρός ηγέτης, Μάρκους Ζέντερ, επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο ηγέτης της Βαυαρίας δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των γερμανικών πολιτειών ήταν σκληρές και μακροχρόνιες.

Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter), ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU)- εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών- υποστήριξε ότι η νέα πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική είναι θετική, δείχνει ότι κάτι κινείται αλλά δεν είναι αρκετή.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου 'λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές - Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα


Φωτογραφίες: Σε σακούλα δώρου με ουίσκι ήταν η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο Ουκρανό ταγματάρχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης