Βρετανία: Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Συμμετείχε σε διαδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο

Βρετανία: Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Συμμετείχε σε διαδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο

Η 20χρονη ακτιβίστρια δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται - Έχει συμμετάσχει σε σειρά διαδηλώσεων από το 2018

thunberg-arrest
Συνελήφθη σε διαδήλωση για το κλίμα, στο Λονδίνο, η Γκρέτα Τούνμπεργκ που μίλησε νωρίτερα μπροστά σε πλήθος διαδηλωτών κατά των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η περιβαλλοντική ομάδα Greenpeace, με τη σειρά της, δήλωσε ότι δύο ακτιβιστές της σκαρφάλωσαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στο Mayfair και ξεδίπλωσαν ένα γιγαντιαίο πανό πάνω από την είσοδό του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια συγκέντρωση σημαντικών παραγόντων από τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε μέσα στο κτήριο, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Shell, Wael Sawan.


Κλείσιμο

H 20χρονη ακτιβίστρια εμφανίστηκε να χαμογελά ενώ οι αστυνομικοί την προσήγαγαν και τελικά την οδήγησαν σε βαν της αστυνομίας, μετά τη διαδήλωση έξω από τον χώρο της εκδήλωσης Energy Intelligence Forum 2023 στο ξενοδοχείο Intercontinental στην περιοχή του Λονδίνου Park Lane.

Προτού συλληφθεί, η Τούνμπεργκ είχε μιλήσει έξω από το ξενοδοχείο, καλώντας τους ακτιβιστές για το κλίμα να διεκδικήσουν την εξουσία και να χτυπήσουν τους «δειλούς» πολιτικούς.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, ακούγονται αστυνομικοί να φωνάζουν στους διαδηλωτές να κάνουν βήματα προς τα πίσω. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται η ακτιβίστρια που έγινε ευρέως γνωστή το 2018, οπότε πήγαινε σχολείο και συμμετείχε σε σειρά διαδηλώσεων για το κλίμα. 

Ειδήσεις σήμερα:

Λιαδέλης: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη μετά από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ

Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια

Αντζελίνα Τζολί: Πήγε για Κάλλας και βγήκε... Μπέλλου σύμφωνα με το Τwitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης