ΗΠΑ: Σε χαμηλό 20ετίας η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον στρατό

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 20ετίας η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον στρατό

Προβληματισμός από τα στοιχεία της Gallup καθώς ο στρατός είχε διατηρήσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ακόμη κι όταν οι άλλοι θεσμοί βρίσκονταν σε πτώση – Στην πρώτη θέση οι μικρές επιχειρήσεις και στην τελευταία το Κογκρέσο

us_army
Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο δεκαετιών βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον στρατό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Gallup.

Το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας. Κι αυτό επειδή ο στρατός είχε διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ακόμη κι όταν άλλοι θεσμοί, όπως η αστυνομία, τα δημόσια σχολεία και η οργανωμένη θρησκεία παρουσίαζαν πτώση. Ωστόσο, παρά την υποχώρηση των ποσοστών, παραμένει ένας από τους πλέον αξιόπιστους θεσμούς της Αμερικής.

Σε δημοσκόπηση της Gallup που διεξήχθη από 1 έως 22 Ιουνίου, το 60% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον στρατό, που κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση μεταξύ των 17 θεσμών που συμπεριλήφθηκαν στο ερωτηματολόγιο. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι μικρές επιχειρήσεις. Ο στρατός παραμένει μπροστά από την αστυνομία (43%), το ιατρικό σύστημα (34%) και η οργανωμένη θρησκεία (32%). Οι εφημερίδες (18%) και το Κογκρέσο (8%) βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.


Η εμπιστοσύνη άρχισε να υποχωρεί μετά τη χαοτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν


Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον στρατό της χώρας κυμαινόταν μεταξύ 50% και 58%, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και των απειλών για την ισχύ των ΗΠΑ, όπως η κρίση ομηρίας στο Ιράν, σύμφωνα με την Gallup.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στον στρατό αυξήθηκε μετά τη νίκη στον πόλεμο του Κόλπου και στη συνέχεια μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η δημόσια εμπιστοσύνη άρχισε να μειώνεται μετά τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν το 2021.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον στρατό, όμως το ποσοστό μειώθηκε από το 91% το 2020 στο 68% φέτος. Στους Δημοκρατικούς, η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο 62% όταν ξεκίνησε η θητεία του Τζο Μπάιντεν, έκτοτε όμως έχει υποχωρήσει.




Ειδήσεις σήμερα:

«Ο αστυνομικός του έλεγε “σταμάτα”» - Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Κολωνό


«Μια συγγνώμη και μια ανακαίνιση στην Αμφιλοχία θα ήταν αρκετή, αλλά δεν έχουν φιλότιμο», λέει ο Μητρόπουλος του 4ΑμεΑ

Με Βαζέχα, Γιατρομανωλάκη και Νικολέττα Καρρά το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης