Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η κατάπαυση πυρός δεν θα φέρει μόνιμη ειρήνη

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η κατάπαυση πυρός δεν θα φέρει μόνιμη ειρήνη

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε την απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας από τα διεθνώς αναγνωρισμένα ουκρανικά εδάφη, στη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του Πάπα Φραγκίσκου

zelensky_vatican
Τον απεσταλμένο του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, καρδινάλιο Ματέο Τζούπι υποδέχτηκε την Τρίτη στο Κίεβο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αντικείμενο συζήτησης το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει σε βάρος της η Ρωσία.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως η Ρωσία συνεχίζει να διαπράττει «τρομερά εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας», το τελευταίο από τα οποία ήταν η ανατίναξη του φράγματος στη Χερσώνα.

Зеленський зустрівся із спеціальним представником Папи Римського Франциска кардиналом Маттео Дзуппі


«Αυτό το έγκλημα ενέχει τεράστιες απειλές και θα έχει τρομερές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων και το περιβάλλον», σημείωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως «η κατάπαυση του πυρός» και το «πάγωμα» της σύγκρουσης δεν θα οδηγήσουν στην εγκαθίδρυση μόνιμης ειρήνης.

«Ο εχθρός θα εκμεταλλευτεί την παύση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του, για ένα νέο κύμα εγκλημάτων και τρόμου. Η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», τόνισε ο Ζελένσκι.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ακόμα ότι μόνο οι κοινές προσπάθειες, η διπλωματική απομόνωση και η πίεση στη Ρωσία μπορούν να την επηρεάσουν και να φέρουν μια δίκαιη ειρήνη στην ουκρανική γη.

Ο Ζελένσκι και ο καρδινάλιος Τζούπι συζήτησαν λεπτομερώς την εφαρμογή της ουκρανικής ειρηνευτικής φόρμουλας και την ανάγκη να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ιδίως ο Νότος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε, ακόμα, ότι η Αγία Έδρα θα μπορούσε να συμβάλει αποτελεσματικά στην εφαρμογή του ουκρανικού ειρηνευτικού σχεδίου και στην απελευθέρωση των Ουκρανών κρατουμένων.


Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Χάρι: Φοβόμουν ότι θα με έδιωχναν από το Μπάκιγχαμ μετά τις φήμες ότι πατέρας μου ήταν ο εραστής της μητέρας μου

ΕΟΔΥ για τη «νόσο Χ»: Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ να ερμηνεύονται κατάλληλα για την αντιμετώπιση νέων απειλών

Μήνυμα Μητσσοτάκη: Στις 25 Ιουνίου να κάνουμε το άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα - Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης