Ο Πασκουάλε Μποναβότα ήταν καταζητούμενος εδώ και πέντε χρόνια – Έπαιρνε τις «μεγάλες αποφάσεις» για την εγκληματική οργάνωση
Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη ένα από τα αφεντικά της μαφιόζικης οργάνωσης Ντραγκέτα, ο οποίος καταζητούνταν εδώ και πέντε χρόνια.
Ο Πασκουάλε Μποναβότα συνελήφθη την Πέμπτη σε καθεδρικό ναό στη Γένοβα. Εναντίον του είχε εκδοθεί το 2018 ένταλμα για φόνο και σχέσεις με τη Μαφία.
Ο 49χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρεί τον Μποναβότα αφεντικό της Ντραγκέτα, μίας πανίσχυρης οικογένειας που ελέγχει το λαθρεμπόριο κοκαΐνης προς την Ευρώπη.
Είναι ένα από τα 300 πρόσωπα που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα σε δίκη που είναι σε εξέλιξη. Το κατηγορητήριο τον περιγράφει σαν άτομο που έπαιρνε τις μεγάλες αποφάσεις της Ντραγκέτα και που συντόνιζε τη δράση στη Ρώμη με έμφαση στον τζόγο και τα ναρκωτικά.
Τον Ιανουάριο οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον Σικελό Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος καταζητούνταν εδώ και 30 χρόνια.
Η Ντραγκέτα «κατάγεται» από την περιοχή της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία. Μαζί με την Κόζα Νόστρα από τη Σικελία και την Καμόρα από την Νάπολη είναι μία από τις τρεις βασικές εγκληματικές οργανώσεις παρά τη συνεχή καταδίωξη από τις αρχές.
Η Novibet διαμορφώνει ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με διεθνή χαρακτηριστικά, επενδύοντας στην τεχνολογία, την εταιρική κουλτούρα και την επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της.
Στα φετινά 2026 Zero Waste HoReCa Awards, που υποστηρίζονται από το The Coca-Cola Foundation και αναδεικνύουν επιχειρήσεις που έχουν κάνει πράξη το βιώσιμο και υπεύθυνο επιχειρείν στους κλάδους της Φιλοξενίας και της Καφεστίασης.
Η νέα σχεδίαση, η εξελιγμένη πλατφόρμα, ο υβριδικός κινητήρας, οι κορυφαίες αναρτήσεις και τα εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας του νέου T-Roc καθιστούν το νέο μοντέλο της Volkswagen μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.