Ρουμανία - Όλαφ Σολτς: Θα στηρίξουμε τη Μολδαβία στην ένταξή της στην ΕΕ

Ρουμανία - Όλαφ Σολτς: Θα στηρίξουμε τη Μολδαβία στην ένταξή της στην ΕΕ

«Ανήκει στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια» - Ο Γερμανός καγκελάριος εφιστά την προσοχή τους για ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό τους από τη Ρωσία

olaf-solts
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε σήμερα πως η Γερμανία θα στηρίξει τη Μολδαβία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απόπειρες της Μόσχας για την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Η Μολδαβία ανήκει στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια», είπε ο Σολτς μετά τη συνάντηση που είχε στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και την πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου. «Η Μολδαβία μπορεί να είναι βέβαιη για την υποστήριξή μας σε αυτήν τη διαδικασία», τόνισε και χαιρέτισε την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο Κισινάου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ένταξη στην ΕΕ.

Ο καγκελάριος Σολτς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας. «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε κράτους είναι απαραβίαστες», υπογράμμισε και εξήγησε πως η Γερμανία στηρίζει κάθε προσπάθεια της Μολδαβίας να αμυνθεί απέναντι σε σχέδια που εκπονεί η Ρωσία με σκοπό την αποσταθεροποίησή της. Ο Σολτς ευχαρίστησε επίσης την πρόεδρο Σάντου για την αλληλεγγύη της προς το Κίεβο και για την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο γερμανός καγκελάριος επαίνεσε τη Ρουμανία για την ενεργειακή στήριξη της Μολδαβίας, επισημαίνοντας ότι και το Βερολίνο βοήθησε το Κισινάου στην κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους. «Η συνοχή και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε μια εποχή κατά την οποία ιμπεριαλιστικές πολιτικές απειλούν τα δημοκρατικά επιτεύγματά μας και τη συλλογική ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε ο Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Καρέ-καρέ η δράση των Κολομβιανών «ποντικών» της τράπεζας - Δείτε βίντεο

Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Ψηφίστε με να δώσουμε ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ»

Γιάννης Στουρνάρας: Θα προκύψει κυβέρνηση, έχουμε γίνει όλοι πιο σοφοί από τις τελευταίες κρίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης