Νορβηγία: Κατασχέθηκε φορτίο 800 κιλών κοκαΐνης, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις

Νορβηγία: Κατασχέθηκε φορτίο 800 κιλών κοκαΐνης, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί στη χώρα της βόρειας Ευρώπης

norway_kokaini
Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη την κατάσχεση περίπου 800 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε φορτίο με φρούτα στο Όσλο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στη Νορβηγία», τόνισε η αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο, Γκρέτε Λιν Μέτλιντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Όσλο είναι διπλάσια εκείνης που έχουν κατασχέσει αθροιστικά οι νορβηγικές αρχές την τελευταία πενταετία.

norway_kokaini_2
norway_kokaini_1


Η αρχηγός πρόσθεσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών εκτιμάται πως θα κέρδιζαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) από την πώληση των ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Η επιχείρηση της νορβηγικής αστυνομίας που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της κοκαΐνης, έγινε αυτήν την εβδομάδα σε σημείο στην πρωτεύουσα που δεν έγινε γνωστό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Γκρέτε Λιν Μέτλιντ είπε ότι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοκαΐνη δεν προοριζόταν για την «αγορά» της Νορβηγίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πριν από λίγες ημέρες, γερμανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί είχαν κατασχέσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδόν 1.200 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική. Ενημέρωσαν τότε τους Νορβηγούς ομολόγους τους ότι από την έρευνα προέκυψε πως ένα ανάλογο φορτίο είχε σταλεί στη χώρα τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Εποχές Ψυχρού Πολέμου - Ο Μπλίνκεν ζητά από τους Αμερικανούς να φύγουν από τη Ρωσία μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Ποιοι πάνε ταμείο, τα ποσά

Εξαφανίσεις ανηλίκων - Κάθε δύο μέρες χάνεται ένα παιδί στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης