Κριστιάν Ατσού: Ισοπεδωμένο το κτήριο που έμενε - Ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια

Κριστιάν Ατσού: Ισοπεδωμένο το κτήριο που έμενε - Ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια

Επέλεγαν το 12οροφο κτήριο επειδή το θεωρούσαν ασφαλές από σεισμούς -  Ο κατασκευαστής του προσπάθησε να διαφύγει στο Μαυροβούνιο

christian-atsu-mak
Πλήρως κατεστραμμένο είναι μετά τον σεισμό στην Τουρκία το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο οποίο έμενε ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής, Κριστιάν Ατσού, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε το Σάββατο (18/2).

Το 12οφορο κτήριο στο οποίο έμενε ο Ατσού είχε το όνομα Rönezans Rezidans και ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια . Το κτήριο με τα 249 διαμερίσματα φέρεται να κατέρρευσε σαν «τραπουλόχαρτο» όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Hataysporlu futbolcu Christian Atsu enkaz altında cansız bedenine ulaşıldı


Την περασμένη εβδομάδα ο κατασκευαστής του κτηρίου, Μεχμέτ Γιασάρ Κοσκουν που έχτισε το κτήριο το 2013 συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιχειρούσε να διαφύγει υποστηρίζοντας ότι θα ταξίδευε στο Μαυροβούνιο όπου είχε άλλα έργα σε εξέλιξη.

Κλείσιμο


Τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίξε ότι δεν γνωρίζει γιατί το κτήριο δεν άντεξε τον σεισμό στην Τουρκία. Ο δικηγόρος του από την πλευρά του δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Το συγκρότημα κατοικιών Rönezans Rezidans στο οποίο έμενε ο Ατσού διέθετε πισίνα, γυμναστήριο και άλλες πολυτελείς υποδομές ενώ διαφημιζόταν ως «ένα κομμμάτι παράδεισου με τα υψηλότερα κατασκευαστικά στάνταρ».

Acı Haber Az Önce Geldi! Enkaz Altındaydı Ünlü Futbolcu Hayatını Kaybetti!


Στο συγκρότημα υπολογίζεται ότι έμεναν περίπου 1.000 άνθρωποι με εκατοντάδες εξ αυτών να πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στα συντρίμμια.

Τραγική ειρωνία το γεγονός ότι αρκετοί από όσους είχαν διαλέξει να μείνουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών το έκαναν επειδή πίστευαν ότι ο σύγχρονος τρόπος ανέγερσής του το έκανε πιο ανθεκτικό στους σεισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομική τουρκική εφημερίδα Dünya ανέφερε ότι το συγκρότημα κτηρίων ήταν χτισμένο σε «κινούμενα θεμέλα» για να αντέχει καλύτερα τους σεισμούς.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενοίκους του είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση του κτηρίου που μετρούσε 10 χρόνια από την κατασκευή του. Σημειώνεται, δε, ότι άλλα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα άντεξαν τον σεισμό και δεν κατέρρευσαν αν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς με βίασαν οι δύο ένοπλοι Ρομά στις τουαλέτες του μπαρ» - Η 28χρονη αφηγείται τον εφιάλτη που έζησε

Βίντεο: Βανδή και Μπισμπίκης φιλήθηκαν στην πίστα

Απίστευτος διαγωνισμός καρφωμάτων στο All Star Game: Νικητής ο 1,88 μ. Μακ ΜακΚλάνγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης