Βιασμός στην Πετρούπολη: «Πώς με βίασαν οι δύο ένοπλοι Ρομά στις τουαλέτες του μπαρ»

Βιασμός στην Πετρούπολη: «Πώς με βίασαν οι δύο ένοπλοι Ρομά στις τουαλέτες του μπαρ»

Η 28χρονη που έπεσε θύμα βιασμού σε μπαρ της Πετρούπολης μιλάει στο «protothema.gr» και στέκεται στην αδιαφορία των υπευθύνων του μαγαζιού

viasmos
Η συγκλονιστική μαρτυρία της 28χρονης που είναι και μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού πιθανόν να σας θυμίσει μέρος από το σενάριο της δραματικής ταινίας «Οι κατηγορούμενοι» του Τζόναθαν Κάπλαν, που χάρισε το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Τζόντι Φόστερ το 1988.

Εφιάλτης βγαλμένος από χολιγουντιανή ταινία
Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Τσέριλ Αράουχο, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε μπαρ της Μασαχουσέτης και αποτέλεσε μία από τις πρώτες χολιγουντιανές παραγωγές που έβαλαν στο μικροσκόπιο το θέμα του βιασμού.

Το σενάριο θέλει την πρωταγωνίστρια Τζόντι Φόστερ να βρίσκεται σε μπαρ, παρέα με μια φίλη της. Εκεί καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, φλερτάρει με έναν εκ των θαμώνων και στη συνέχεια πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού από μέλη της παρέας του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τη λοιδορούν, την αμφισβητούν και την ταπεινώνουν, όμως στο τέλος θα δικαιωθεί, κυρίως χάρη στο πείσμα και τον δυναμισμό της νεαρής εισαγγελέως Κάθριν Μέρφι, ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε η Κέλι Μακ Γκίλις, μετατρέποντας τη δίκη των βιαστών σε ένα γενικότερο κατηγορητήριο κατά όλων των θαμώνων του μπαρ, που όχι μόνο δεν εμπόδισαν τον βιασμό, αλλά με κάποιο τρόπο τον παρότρυναν κιόλας.

Ένα σχεδόν παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε μπαρ στην Πετρούπολη. Εκεί βρέθηκε μια 28χρονη γυναίκα μαζί με μια φίλη της για να διασκεδάσουν. Στο ίδιο μαγαζί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ήταν και έξι νεαροί Ρομά τους οποίους έβλεπαν για πρώτη φορά.

Τα μέλη της παρέας των Ρομά ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικά απέναντι στις δύο γυναίκες. Άρχισαν να τις κερνούν σφηνάκια και ποτά, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να τις προσεγγίσουν. Η 28χρονη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «protthema.gr», δεν αρνήθηκε ότι δέχθηκε το κέρασμα.

Τα κεράσματα και το όπλο
«Μας φλέρταραν, μας κέρναγαν σφηνάκια και “υποβρύχια”. Δεν αρνούμαι ότι δέχθηκα το κέρασμα. Χόρευα εκείνη τη στιγμή μαζί με τη φίλη μου. Χόρευαν και εκείνοι προς το μέρος μας και μας τράβαγαν να χορέψουμε μαζί τους. Μας πίεζαν να καθίσουμε μαζί τους και κάποια στιγμή η φίλη μου πήγε τουαλέτα και τότε ένας εξ αυτών της έδειξε ότι έχει όπλο μαζί του. Ήρθε έντρομη προς το μέρος μου και μου το είπε. Της λέω “αποκλείεται”. Μου απαντάει “αλήθεια σου λέω”. Κάποια στιγμή με κοίταξε αυτός με το όπλο γιατί μας είδε να μιλάμε με τη φίλη μου και άρχισε να γελάει. Με πλησιάζει και τότε τον ρωτάω: “Γιατί έχεις όπλο;”. Μου απαντάει “έλα να σου δείξω” και με πηγαίνει προς την τουαλέτα».

Κλείσιμο
Η 28χρονη προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ο 25χρονος Ρομά με το πιστόλι επέμενε. Την είχε γραπώσει από το μπράτσο για να τη σύρει προς τις τουαλέτες. Όσο εκείνη προσπαθούσε να αποτραβηχτεί, τόσο εκείνος έβαζε περισσότερη δύναμη για να πετύχει τον σκοπό του, κάτι που τελικά κατάφερε αφού πρώτα την απείλησε προτάσσοντας το όπλο του.

«Ήμασταν στον προθάλαμο της τουαλέτας εκείνη τη στιγμή. Έβγαλε το όπλο και μου το κόλλησε στο μπούτι. Πάγωσα. “Σε παρακαλώ”, του λέω, “μη μου κάνεις κακό”. Εκείνος τότε γέλασε. Με τράβηξε ακόμη πιο δυνατά από το χέρι και με πήγε στις γυναικείες τουαλέτες. Ξεκούμπωσε το παντελόνι του, μου κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και με βίασε».

Η 28χρονη, βγήκε από τις τουαλέτες σε κατάσταση σοκ. Όμως ο εφιάλτης της δεν είχε τελειώσει. «Βγαίνοντας από τις τουαλέτες με έπιασε ένας φίλος του. Μου λέει, “τι έπαθες;”. Του απάντησα ότι αυτό που έγινε δεν ήταν φυσιολογικό και πως ο φίλος του κρατούσε πιστόλι. Και τότε μου λέει, “έλα να σου δείξω γιατί έχει πάνω του το πιστόλι”. Με πιάνει από το χέρι, με οδηγεί παρά τη θέλησή μου στις ανδρικές τουαλέτες και με βιάζει. Προσπαθώ να αντισταθώ με όσες δυνάμεις έχω, αλλά με είχε πιάσει από τα μαλλιά και το κεφάλι. Είμαι γεμάτη μελανιές, κάτι που είδε και ο ιατροδικαστής».

Όπως και στην ταινία «Οι κατηγορούμενοι», έτσι και στην προκειμένη περίπτωση οι θαμώνες και οι υπεύθυνοι του μπαρ, όχι μόνο δεν συμπαρίστανται στο θύμα, αντίθετα, οι μεν τη χλευάζουν έχοντας παρακολουθήσει μάλιστα -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της- τον βιασμό της μέσα στις τουαλέτες, οι δε της γυρνούν την πλάτη.

«Κάποιοι άνοιξαν την πόρτα στις τουαλέτες και με είδαν την ώρα που ήμουν γονατιστή κάτω. Άρχισαν να γελάνε και να με κοροϊδεύουν», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν την άκουγε κανείς, την χλεύαζαν μέσα στο μαγαζί
Στη συνέχεια η 28χρονη προσπάθησε να ειδοποιήσει τον σεκιούριτι του μαγαζιού, όμως εκείνος δεν έδειξε διάθεση να την ακούσει.

«Πάω να τον πιάσω από τον ώμο για να γυρίσει προς τη μεριά μου ώστε να του πω τι έγινε μέσα στο μαγαζί. Δεν πρόλαβα καν να πω κάτι, με σπρώχνει με το χέρι του και μου λέει “μη με ακουμπάς, σήκω φύγε”. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε στη μητέρα μου που ήρθε να τον βρει και να ζητήσει εξηγήσεις, ότι εκείνος μπήκε στις τουαλέτες και πως δήθεν μου ζήτησε να βγω έξω, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. Ποτέ δεν μπήκε μέσα κάποιος, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν με βοήθησε. Δεν έχω κάποιο λόγο να πω ψέματα, θα αποδειχτούν όλα από την ιατροδικαστική έκθεση».

Στο ίδιο τραπέζι με τον βιαστή της
Σημειώνεται ότι ο δεύτερος βιαστής της 28χρονης, την υποχρέωσε να καθίσει μετά το περιστατικό, στο ίδιο τραπέζι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του, γεγονός που έχει καταθέσει και στην Αστυνομία.

Η ίδια εξηγεί γιατί δεν αντέδρασε: «Προσπάθησα να δείξω ότι δεν έχει συμβεί κάτι. Φοβήθηκα τόσο πολύ όταν έβγαλε το πιστόλι και μου το κόλλησε στο μπούτι που αισθάνθηκα πως αν έκανα φασαρία εκείνη τη στιγμή θα κινδύνευε η ζωή μας. Ηθελα να φύγω από το μπαρ χωρίς να δείξω ότι ήμουν ταραγμένη. Σκοπός μου ήταν να πάω στο σπίτι μου, να ξυπνήσω τον άνδρα μου και να πάμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα γιατί δεν ήμουν καλά ψυχολογικά».

Η 28χρονη μαζί με τη φίλη της βρήκαν την ευκαιρία να αποχωρήσουν από το μπαρ. Μπήκαν σε ένα στενό και άρχισαν να τρέχουν προκειμένου να μην τους ακολουθήσει η παρέα των έξι Ρομά. Κάποια στιγμή η 28χρονη, που βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Η φίλη της άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και ο οδηγός ενός διερχόμενου οχήματος σταμάτησε και τις μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα της Πετρούπολης όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον διπλό βιασμό της.

Φιλική ατμόσφαιρα
Την περασμένη βδομάδα κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομία οι υπεύθυνοι λειτουργίας του συγκεκριμένου μπαρ στην Πετρούπολη. Είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν αντιλήφθηκαν να συμβαίνει κάτι ύποπτο στις τουαλέτες του μαγαζιού και ισχυρίστηκαν ότι το κλίμα ανάμεσα στην 28χρονη και την παρέα των έξι Ρομά ήταν φιλικό.

Συγκεκριμένα έκαναν λόγο για «φιλική ατμόσφαιρα» μεταξύ τους. Ταυτόχρονα κλήθηκε η 28χρονη για συμπληρωματική κατάθεση, αυτή τη φορά παρουσία ψυχολόγου. Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία έχει τα προφίλ των φερομένων ως βιαστών, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, καθώς τους έχουν απασχολήσει για άλλα αδικήματα. Είχαν βρεθεί μάλιστα για ένα διάστημα πίσω από τα κάγκελα των φυλακών και ένας εξ αυτών είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Εσκομπάρ».

Ειδήσεις σήμερα:

All Star Game: Απίστευτος διαγωνισμος καρφωμάτων - Κέρδισε ο 1,88 μ. Μακ ΜακΛάνγκ


Χανιά: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο


Survivor All Star: «Άστραψε» η Ελευθερία κατά του Μάριου Πρίαμου - «Είσαι η ντροπή της Κύπρου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης