Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 17.100 οι νεκροί - Τριώροφα κτήρια σε ένα χρόνο υπόσχεται ο Ερντογάν

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 17.100 οι νεκροί - Τριώροφα κτήρια σε ένα χρόνο υπόσχεται ο Ερντογάν

«Μην ανησυχείτε θα κάνουμε γρήγορα τις διαδικασίες και θα παραδώσουμε τα σπίτια σε αυτές τις 10 περιοχές» προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους σεισμόπληκτους ο πρόεδρος της Τουρκίας

erdogan-turkia
Στο Γκαζιαντέπ, μια από τις 10 περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας τον τελευταίο απολογισμό από τα φονικά Ρίχτερ και προχωρώντας ξανά σε εξαγγελίες για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Όπως είπε ο Ερντογάν ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται σε 14.014 ενώ αν σε αυτούς προστεθούν και οι νεκροί στη Συρία, τότε ο συνολικός απολογισμός δίνει περισσότερους από 17.100 θύματα του σεισμού. Συγκεκριμένα στη Συρία στις κυβερνητικά ελεγχόμενες περιοχές έχουν καταγραφεί 1.262 νεκροί και στις περιοχές που ελέγχει η αντίσταση 1.900.

Στην Τουρκία οι τραυματίες ανέρχονται σε 63.794 και ο αριθμός των κτηρίων που έχουν καταστραφεί σε 6.444.



Στις δηλώσεις του ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ξανά συγκλονισμένος από την καταστροφή στην Τουρκία, έκανε ειδική αναφορά σε πλιάστικα σε καταστήματα που έχουν καταγραφεί σε ορισμένες από τις σεισμόπληκτες περιοχές προσθέτοντας ότι με την ψήφιση σήμερα της κατάστασης έκτατης ανάγκης στις 10 αυτές περιοχές «το κράτος θα παρεμβαίνει σε τέτοια περιστατικά».

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας «στόχος είναι να χτίσουμε ξανά τα σπίτια που καταστράφηκαν μέσα σε ένα χρόνο, τα ισόγεια και 3-4 ορόφους. Παράλληλα θα δώσουμε 10.000 λίρες (494 ευρώ) μετρητά στους πολίτες για την πρώτη μεταβατική περίοδο».

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει άμεσα η διανομή λυόμενων που έρχονται από το εξωτερικό ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης.



«Μην ανησυχείτε θα κάνουμε γρήγορα τις διαδικασίες και θα παραδώσουμε τα σπίτια σε αυτές τις 10 περιοχές όπως κάναμε μετά τους μεγάλους σεισμούς σε Βαν, Μαλάτια, Ιζμίρ όπου παραδώσαμε τα σπίτια γρήγορα στους ιδιοκτήτες τους» κατέληξε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνολάκης: Είμαστε στο «παράθυρο» του αιώνα για σεισμό 8,5 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο

«Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν», γράφουν Τούρκοι στα social media

Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες: Έσωσαν τη μικρή Ελένη μετά από 68 ώρες - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης