Τούρκοι στα social media: Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν

Τούρκοι στα social media: Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν

Συνεχίζονται τα θετικά σχόλια για τη συμβολή της ΕΜΑΚ στις προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές

twitter-diaswstes
Συνεχίζονται οι θετικές αναφορές για την Ελλάδα στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, λόγω της βοήθειας που προσφέρει η χώρα μας στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της περασμένης Δευτέρας. Πολλοί Τούρκοι χρήστες μάλιστα, επικρίνουν ευθέως τον πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, για τα όσα εμπρηστικά δήλωνε δημόσια κατά της Ελλάδας, σχολιάζοντας πως: «Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν».

Viral έχει γίνει και μια εικόνα που δείχνει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί, με το νόημα της εικόνας να αντικατοπτρίζει πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

«Η Ελλάδα που απειλούσαμε πως: «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς στον δικτάτορα και τους συντρόφους του. Αυτή η εικόνα γίνεται μία από τις εμβληματικότερες του σεισμού».
«Ιδρύματα στην Ελλάδα συγκεντρώνουν βοήθεια για την Τουρκία. Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια. Στην Αγγλία τα σχολεία συγκεντρώνουν δωρεές για την Τουρκία. Αυτοί είναι οι εχθροί μας; Γιατί στρέφετε το έθνος εναντίον των ανθρώπων αυτών εδώ και χρόνια;» «Αδελφοσύνη Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Τούρκος λαός δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό»
«Αγκαλιάζονται για τη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη. Φωτογραφία από την ελληνική ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ»
Κλείσιμο
«Ένα ελληνικό αεροπλάνο πρόκειται να προσγειωθεί, ενώ ένα άλλο αεροπλάνο είναι καθ' οδόν για να φέρει βοήθεια. Ειλικρινά έχω εκπλαγεί που η Ελλάδα βοηθάει τόσο»
«Η Ελλάδα πραγματικά έκλαψε μαζί μας σε αυτή την καταστροφή. Έδειξε την ανθρωπιά της μπροστά σε όλο τον κόσμο. Έκανε ό,τι έπρεπε για τον γείτονα που πήρε φωτιά»
«Ο φίλος αποκαλύπτεται στα δύσκολα. Αυτή η εικόνα πρέπει να κρεμαστεί σε όλα τα ελληνικά και τουρκικά προξενεία ειλικρινά» «Διασώστες από την Ελλάδα και άλλες χώρες σώζουν πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των λαών. Όλα τα προβλήματα προέρχονται από τους πολιτικούς. Το "Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο" του Ατατούρκ πρέπει να το κατανοήσουμε.και να εστιάσουμε στα πραγματικά μας προβλήματα»
«Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα» «Ευχαριστώ γείτονα. Είμαστε όλοι αδέλφια»
«Ευχαριστώ φίλε και γείτονα»


Με τον πιο θερμό τρόπο εξακολουθούν να υποδέχονται οι Τούρκοι πολίτες τη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στη χώρα τους μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ενδεικτικές της ευγνωμοσύνης που εκφράζουν οι Τούρκοι προς τη χώρα μας οι απαντήσεις στις αναρτήσεις της ελληνικής πρεσβείας στην Τουρκία τόσο για την ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη το βράδυ της Τετάρτης (8/2), με επικεφαλής της αποστολής τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη όσο και για την άφιξη της δεύτερης ομάδας της ΕΜΑΚ.



«Ευχαριστώ», «ευχαριστώ φίλε και γείτονα» ήταν ορισμένες από τις αναρτήσεις στα ελληνικά που έγιναν για άλλη μια φορά  από Τούρκους χρήστες του twitter για την βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία.







Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απαντήσεις κάτω από την ανάρτηση για την άφιξη της δεύτερης ομάδας της ΕΜΑΚ με την πρώτη να έχει ήδη ανασύρει ζωντανούς πέντε ανθρώπους ενώ οι προσπάθειές της συνεχίζονται.









Ειδήσεις σήμερα:

Συνολάκης: Είμαστε στο «παράθυρο» του αιώνα για σεισμό 8,5 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο

Σόκαρε η εμφάνιση του Post Malone - «Νευρικός και υπό την επήρεια ναρκωτικών» λένε οι φαν

Νεογέννητα και Εμινέ επιστράτευσε ο Ερντογάν μετά τη γκρίνια για την αντίδραση στον σεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης