O Τραμπ «ικετεύει την Ιβάνκα και τον άντρα της να στηρίξουν την υποψηφιότητά του» γράφει η New York Post

O Τραμπ «ικετεύει την Ιβάνκα και τον άντρα της να στηρίξουν την υποψηφιότητά του» γράφει η New York Post

Τουλάχιστον 1000 οι καλεσμένοι για τη μεγάλη βραδιά στο Μαρ-α-Λάγκο απόψε - Η... ένταση που επικρατεί παρασκηνιακά και ο «διχασμός» στην οικογένεια Τραμπ

ivanka_trump
Αποστάσεις από τη προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ξαναβρεθεί στον Λευκό Οίκο φαίνεται πως θέλουν να κρατήσουν η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τη New York Post, το ζεύγος «Javanka» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) αντιστέκεται σθεναρά στις εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξουν ανοιχτά τη νέα του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, την οποία θα ανακοινώσει επισήμως σήμερα ο 76χρονος πολιτικός.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αρκετή ώρα στον γάμο της μικρότερής του κόρης, Τίφανι, το περασμένο σαββατοκύριακο προσπαθώντας να πείσει την πολυαγαπημένη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του να ανέβουν μαζί του στη σκηνή για τη μεγάλη ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις τους.

«Ο Τραμπ νόμιζε ότι θα μπορούσε την Ιβάνκα αυτό το Σαββατοκύριακο να συμμετάσχει στην καμπάνια του καθώς ήταν η πιο περιζήτητη ομιλήτρια - μετά τον ίδιο - την τελευταία φορά. Μέχρι τώρα πάντως αντιστέκεται στις εκκλήσεις του με αποφασιστικότητα, το ίδιο και ο Τζάρεντ» αναφέρει μια πηγή της Post. Σύμφωνα με το ίδιο άτομο, τόσο η Ιβάνκα όσο και ο Κούσνερ θεωρούν ότι «είχαν καεί» στην Ουάσινγκτον και δεν θέλουν να υποβάλουν ξανά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους σε μία ακόμη πικρόχολη προεκλογική εκστρατεία.

Η επίμονη άρνηση του ζευγαριού στις εκκλήσεις Τραμπ έχει δημιουργήσει «πρόσθετη ένταση παρασκηνιακά», καθώς οι αδελφοί της Ιβάνκα, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, στηρίζουν με ενθουσιασμό τη νέα - τρίτη κατά σειρά - υποψηφιότητα του πατέρα τους για τον Λευκό Οίκο. Το ίδιο ισχύει και για τις συντρόφους τους στη ζωή, την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τη Λάρα Τραμπ.

Ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα είχαν βρεθεί συχνά στο στόχαστρο κατά τις δύο τελευταίες προεκλογικές καμπάνιες του Τραμπ και φυσικά κατά την τετραετία διακυβέρνησής του. Μομφές περί νεποτισμού, κόντρες με στενούς συμμάχους του Τραμπ και έντονη κριτική για κάθε τους κίνηση ήταν μερικές από τις καταστάσεις που αντιμετώπισαν και πιθανότατα θέλουν να αποφύγουν στο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος Κούσνερ έδινε μυστικά μάχη με τον καρκίνο του θυρεοειδούς την περίοδο που ο πεθερός του ήταν στην εξουσία και ο ίδιος κατείχει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση, και υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση όγκου από τον λαιμό του τον Νοέμβριο του 2019.

Ο ίδιος ο Τραμπ πάντως δεν συμμερίζεται τη διστακτικότητά τους και φαίνεται να μην έχει πτοηθεί καθόλου από την κακή επίδοση των εκλεκτών του στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές. «Γεμάτος περηφάνια λέει στη λέσχη ότι θα ξεκινήσει την καμπάνια του με τέρμα τα γκάζια και ότι θα συντρίψει τον ΝτεΣάντις αν τολμήσει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών» σημειώνει η πηγή.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η αποψινή ανακοίνωση της τρίτης υποψηφιότητας του Τραμπ για τον Λευκό Οίκο που θα γίνει στην έπαυλη του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στις 21.00 (ώρα Φλόριντα) καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου ως προς τη λίστα καλεσμένων και τις λεπτομέρειες της βραδιάς.

Στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο Μαρ-α-Λάγκο έχουν προσκληθεί περίπου 1000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών του Τραμπ αλλά και πολιτικών προσώπων. Επίσης θα είναι παρόντες «μερικές εκατοντάδες» δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τον Τζέισον Μίλερ, εκπρόσωπο τύπου της προηγούμενης εκστρατείας του Τραμπ. «Ανυπομονεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπάιντεν, θα το δείτε και στην ομιλία του!» προανήγγειλε ο ίδιος.

Πάντως, εάν δεν καταφέρει να πείσει την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ να ανέβουν στη σκηνή μαζί του, ο Τραμπ ενδέχεται να σταθεί μόνος μπροστά σε όλες αυτές τις κάμερες και τους δημοσιογράφους για να ανακοινώσει στον Μπάιντεν ότι... «η μάχη ξεκίνησε».



Ειδήσεις σήμερα:

Φάρμακα: Σε έλλειψη δεκάδες σκευάσματα

Η εργαλειοποίηση της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη και οι προεκλογικές «τακτικές» Ερντογάν

Ο Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης