Βρετανία: Απαγόρευσαν στον άνδρα που πέταξε αυγά στον Κάρολο να μεταφέρει... αυγά δημοσίως!

Βρετανία: Απαγόρευσαν στον άνδρα που πέταξε αυγά στον Κάρολο να μεταφέρει... αυγά δημοσίως!

Έμεινε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τον Κάρολο και την Καμίλα στα 500 μέτρα

auga-aktivistis--
Σε απόσταση ασφαλείας από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα θα πρέπει να μένει ο νεαρός ακτιβιστής που πέταξε αυγά. Έχει μάλιστα την υποχρέωση να μην μεταφέρει δημοσίως αυγά!

Την Τετάρτη ο 23χρονος Πάτρικ Τέλγουέλ, ο οποίος είναι μέλος των ακτιβιστών για το περιβάλλον Extinction Rebellion είχε ρίξει τουλάχιστον τέσσερα αυγά προς τον Κάρολο και την Καμίλα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Γιορκ.

Κανένα δεν πέτυχε τον μονάρχη ή τη σύζυγό του. Η αστυνομία αμέσως ακινητοποίησε τον Τέλγουελ εν μέσω αποδοκιμασιών από το πλήθος.

Σήμερα, μιλώντας για το περιστατικό στην Daily Mirror, ο 23χρονος είπε ότι η αντίδραση του πλήθους ήταν ένδειξη ότι «είναι φασίστες». «Κυριολεκτικά ούρλιαζαν», είπε ο νεαρός, που πρόσθεσε ότι κάποιοι ήθελαν να δουν το κεφάλι του στο παλούκι, να τον δολοφονήσουν επί τόπου. Δηλώνει ότι δεν τον αποθαρρύνουν αυτά γιατί «καταλαβαίνω τι είναι ο φασισμός, με τι μοιάζει».

Σε ό,τι αφορά τους όρους για την απελευθέρωσή του, ο νεαρός είπε ότι θα πρέπει να παραμένει σε απόσταση 500 μέτρων από τον βασιλιά όπως και να μην έχει πάνω του αυγά όταν βρίσκεται στον δημόσιο χώρο. Αργότερα όμως, πρόσθεσε ο ίδιος, ο όρος τροποποιήθηκε για να μπορεί τουλάχιστον να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.

Η δίκη του θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου.

Ποιος είναι ο νεαρός που έριξε αυγά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα

Κλείσιμο
Η επίθεση εναντίον του βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου και της συζύγου του έγινε ενώ χαιρετούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στο Γιορκ.

Ο Πάτρικ Τέλγουελ είναι ακτιβιστής του «Extinction Rebellion» και πρώην υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σπούδασε πολιτική και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, όπου συνδύασε τον ακτιβισμό του με άλλους ρόλους στη φοιτητική κοινότητα, μεταξύ των οποίων και πρόεδρος του συλλόγου κηπουρικής.

Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που απέκλεισαν τη Γέφυρα του Λονδίνου και έναν δρόμο που οδηγεί σε τυπογραφείο εφημερίδων. Ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε το κόλπο «εντελώς απαράδεκτο».

Σε ένα διαδικτυακό βιογραφικό του, ο Τέλγουλελ υπερηφανεύεται για τη μακρόχρονη συμμετοχή του στην Αριστερά, ενώ η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε το 2015, όταν διεξήγαγε εκστρατεία για την εκδίωξη της βουλευτού των Τόρις, Έστερ ΜακΒέι, από την έδρα της στο Merseyside λόγω των απόψεών της για τα επιδόματα.

Σε ένα ιστολόγιο, όπου γράφει τακτικά για την κλιματική αλλαγή, ανέφερε πως ετοιμάζεται για διδακτορικό στη διεπιστημονική παγκόσμια ανάπτυξη.

auga-aktivistis-


Σημειώνεται πως ο Τέλγουελ κατέβηκε ως υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος στις τοπικές εκλογές του 2019 για την περιφέρεια Hull Road στο Γιορκ, η οποία ελέγχεται πλέον από τους Εργατικούς.

Οι πολιτικές του προτάσεις περιλάμβαναν τη δημιουργία «μιας οικονομίας που θα βασίζεται στην αλληλοβοήθεια, τη βιωσιμότητα και την καλλιέργεια των δικών μας τροφίμων», πιέζοντας το συμβούλιο του Γιορκ να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Thelwell συμμετείχε σε πολλές φοιτητικές διαμαρτυρίες ενώ σπούδαζε για το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του.

Επίσης, οργάνωσε και μια κατάληψη σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στο Γιορκ, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην μουσικού χώρου τον οποίο μετέτρεψε σε «ριζοσπαστική βιβλιοθήκη» αν και τελικά η αστυνομία τους έδιωξε. 

auga-aktivistiss


Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Μου έσπασαν την πόρτα με κλωτσιές. Μου κλώτσησαν το κεφάλι. Η κοπέλα μου κλαίει, έχει πλαντάξει».

Η στιγμή που ρίχνει τα αυγά

Το πρωί της Τετάρτης, στο Micklegate Bar στο Γιορκ, ο Τέλγουελ βρέθηκε στο έδαφος από τέσσερις αστυνομικούς, ενώ φώναζε «αυτή η χώρα χτίστηκε πάνω στο αίμα των σκλάβων», την ώρα που όσοι ήταν εκεί, φώναζαν «ο Θεός σώζοι τον βασιλιά» και «ντροπή».

Πλάνα δείχνουν τη ρίψη των αυγών τα οποία περνούν δίπλα από τον βασιλιά Κάρολο και σπάνε στο έδαφος, ενώ τον υποδέχονταν οι ηγέτες της πόλης. Ο Κάρολος κοίταξε για λίγο γύρω του για να δει τα σπασμένα αυγά, αλλά κατά τα άλλα δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φόβοι των Ουκρανών πίσω από την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Λεηλάτησαν το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Δείτε βίντεο

Θήβα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που βίαζε την 11χρονη κόρη του στη δομή φιλοξενίας - Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης