Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ιδρυτής της Wagner «απαντά» στους επικριτές του Πούτιν: «Αντί να μιλάτε, πάρτε τουφέκια ή... φτυάρια»!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ιδρυτής της Wagner «απαντά» στους επικριτές του Πούτιν: «Αντί να μιλάτε, πάρτε τουφέκια ή... φτυάρια»!

Σε μια σπάνια δήλωση-παρέμβαση, ο στενός φίλος του Ρώσου προέδρου, που ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, άσκησε σφοδρή κριτική στην Κρατική Δούμα

russia-prigozhin
Τη στιγμή που η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner έχει υποστεί σημαντικές ήττες στα ουκρανικά εδάφη, ο ιδρυτής της - που αποκαλύφθηκε επισήμως πριν από λίγες εβδομάδες - γνωστός και ως «σεφ» του Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε ένα κάλεσμα ενδεικτικό των επιθετικών διαθέσεων του Κρεμλίνου. Ο ολιγάρχης Γεβγκένι Πριγκόζιν, που βρίσκεται πίσω από σειρά φρικαλεοτήτων, έφτασε στο σημείο να... καλέσει τους Ρώσους νομοθέτες να ρίξουν χρήματα για να ιδρύσουν ιδιωτικό στρατό που θα ενισχύσει τη μάχη. 

Σε μια σπάνια δήλωση-παρέμβαση, ο στενός φίλος του Ρώσου προέδρου, που ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, άσκησε σφοδρή κριτική στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, για την έλλειψη δράσης όσον αφορά στην εισβολή.

«Οι άνθρωποι που φωνάζουν συνθήματα από την εξέδρα θα πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι» δήλωσε ο Πριγκόζιν.

«Καλώ τους επικεφαλής που μιλάνε να μαζευτούν και να ηγηθούν μονάδων όπως η Βάγκνερ, ενώ όσοι δεν έχουν διευθυντικές δεξιότητες μπορούν να σηκώσουν αυτόματα τουφέκια ή τουλάχιστον φτυάρια. Αυτή θα είναι μια αληθινή βοήθεια στο όνομα της πατρίδας» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του «σεφ» του Πούτιν αντιμετωπίζονται, αν μη τι άλλο, με μεγάλη ανησυχία εάν σκεφτεί κανείς ότι απηχούν τις απόψεις του Ρώσου προέδρου.

Ο μεγιστάνας άρχισε να χρηματοδοτεί την οργάνωση Wagner από το 2014, από τότε που η Ρωσία ξεδίπλωσε τις επεκτατικές πολεμικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία. Την τελευταία, μάλιστα, οκταετία οι μαχητές της παραστρατιωτικής ομάδας έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και τη Συρία και το Μάλι.

Για την αυξανόμενη επιρροή του Πριγκόζιν κάνει λόγο η αναλύτρια σε θέματα ρωσικής πολιτικής, Τατιάνα Στανόγιαβα, η οποία τονίζει ότι λίγο έως πολύ ο «mr.Wagner» διαδραματίζει καθοριστικο ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Μόνος του σε κελί στη ΓΑΔΑ ο 53χρονος - Φόβοι για επίθεση από άλλους κρατουμένους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής από το ΝΑΤΟ στη «σκιά» των απειλών Πούτιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις Φιλιππίνες η Λυδία, κόρη της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης